Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 14.0

2024. március 28. 22:22 - Publikus Team

Központi Nyomozó Főügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) várva várt sajtótájékoztatóján megjelent egy alak, aki tovább vitte a Rogán Művek által rendezett és érzelmi alapokra helyezett Varga Judit szappanoperája utáni Völner-Schadl ügyet. Az úr vérig sértődve nyilatkozott, hogy az ügyészséget nagyon sok támadás érte, többször a terhükre rótt dolgoktól nem tudott elvonatkoztatni, meg hogy az ügyészség mit titkol és mit húz ki. Előadta, hogy rengeteg ügyész éjt nappal alá téve dolgozott, a világ legtöbb ügyészsége büszke lehetne, hogy idáig eljutott és vádat emelt. A szívünk majd "megszakadt" annál a pontnál, hogy előfordult ebben az ügyben, hogy hozzátartozók másnap hoztak be fehérneműt, azért mert éjjel nappal dolgoztak. Nem mellékesen súlyos vezetői hiányosságokat is fel kellene vetnie önmagában és Polt Péter legfőbb ügyészben is...

01_dr_furcht_pal_fougyesz.jpg

forrás: 10perc.hu

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 13.0

2024. február 14. 08:00 - Publikus Team

BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

A sorozatos lemondások bejelentésének korát éljük, ezért Budapesten is eljött az ideje, hogy bűnözők és bűnüldözők között különbséget tudjunk tenni, továbbá az illetékesek megtegyék a kellő lépést. Az igazságszolgáltatás látókörébe Budapesten olyan személyek kerültek, akikről első blikkre nem lehet eldönteni, hogy melyik oldalon állnak. Egyebek mellett pedig csak odaadó munkásságuk után lehet rájönni, hogy a politika oltalmazó szárnyai alatt mindent megtehetnek hazánkban és pont emiatt is ítéli el Magyarország jogállamiságát az Európai Unió.

01_terdik_tamas_brfk_rendor-fokapitany.jpg

illusztráció forrása: police.hu

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 12.0

2024. január 30. 08:05 - Publikus Team

XIII. Kerületi Rendőrkapitányság

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány még 2020-ban a XIII. kerületi Rendőrkapitányság éléről áthelyezte dr. Paál Péter György r. ezredest az V. kerületi Rendőrkapitányságra, egyidejűleg Lányi Zsolt r. alezredest a XIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével bízta meg. Az alábbiakban eldönthetjük, hogy a politikai alapon történő kinevezés mennyire volt előnyös a kerületi polgároknak, de soha ne feledjük, hogy az Alaptörvény 46. cikk (2) szerint a rendőrség működését a kormányunk irányítja!

01_brfk_xiii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: Family Guy és Youtube

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 11.0

2024. január 22. 14:45 - Publikus Team

V. és XIII. Kerületi Ügyészség

Naponta többször hallhatjuk, hogy az Európai Unió éves jelentése szerint hazánkban nincs jogállamiság?! De, kit érdekel?! Amikor viszont az ABC kasszájánál ismét többet kell fizetni, az pontosan ennek az okából is következik, mivel az EU nem véletlenül tart vissza több milliárd Eurót a Magyarországnak járó pénzekből, így növelve az infláció mértékét. Tévedés ne essék, Brüsszel nem a magyarokkal akar kitolni, hanem ezen felül nem igazán létezik eszköze arra, hogy hazánkban is európai szintű jogalkotást és –alkalmazást kapjanak az állampolgáraink. Tehát, ha kormányunk és az állami szervek európai szinten működnének, már rég a zsebünkben lennének a forintban mért ezermilliárdok.

01_igazsagszolgaltatas_v_es_xiii_keruleti_ugyeszseg.jpg

forrás: pixabay.com

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 10.0

2024. január 17. 07:55 - Publikus Team

XI. Kerületi Rendőrkapitányság

A BRFK kerületi kapitányságainak alapmódszere között egyszerűen egy fikarcnyi különbség sincsen. A rendőri esküvel szemben menve az elfogultság és az előítéletes hatalommal visszaélés mindennapi, munkájukat felületesen végzik el és az sem érdekli őket, hogy saját személyén keresztül az egész testület megítéléséért is felelős. Sok kapitányságról már eltűntek a tiszteletet parancsoló járőrök, a Columbóhoz hasonló elszánt nyomozók és mára már az is kielégítő ha hat számmal nagyobb szakadt egyenruhában posztol valaki az utcán, emberi sorsokról pedig olyan nyomozók döntenek, akik még a beosztásukat sem tudják elmondani. Mindig léteznek kivételek, reméljük, hogy ők rögtön felismerik, hogy kilógnak a sorból és kitartóan továbbra is a szakma büszkeségei lesznek!

01_jager_istvan_brfk_xi_keruleti_rendorkapitany.jpg

illusztráció forrásai: ujbuda.hu

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 9.0

2024. január 12. 06:40 - Publikus Team

Kirendelt védő

Az elmúlt években egyre több jogi visszásságok merültek fel, amelyek megrendíthették az embereknek az igazságszolgáltatás pártatlanságába vetett hitét. Az EU Gwendoline-jelentése és az alábbi történet is szemlélteti, hogy a Büntető Törvénykönyv és a büntető eljárás, ill. az igazságszolgáltatás problémás rendszere még elő is segíti a törvénytelenségek elsimítását és az igazság földbe tiprását.

01_dr_karacsonyi_adrienn_ugyved.jpg

illusztráció forrása: drkaracsonyiadrienn.hu

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 8.0

2024. január 12. 01:58 - Publikus Team

Készenléti Rendőrség

A Készenléti Rendőrség bevetési főosztályának tagja, T. Tamás zászlós a szabadnapján pár nappal ezelőtt több médiában tűnt fel, mivel hősként a lángok közül mentette ki az idős vásárosnaményi szomszédját (forrás: police.hu/hu/hirek). A szolgálata közben viszont a megengedett sebességet többször túllépő rendőr akár közúti balesetet is okozhatott volna, ami 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

01_keszenleti_rendorseg.jpg

forrás: magyarorszag.hu és police.hu

Tovább
komment

A magyar rendőr melósruhája

2024. január 05. 16:47 - Publikus Team

A ruha teszi az embert

Hegyeshalom után félre állított egy osztrák rendőrnő és egyszerűen már a megjelenésével tiszteletet parancsolt. Felhívta a figyelmünket, hogy az autónk fényszórójának a színe nem igazán megfelelő, amit tudtunk is, mert speciális izzót tartalmazott. Magyar eljárással ellentétben, amikor a rendőröknek ki van adva a havi min. bírság összege, nem büntetett meg, nem jelentett fel, tette a dolgát és figyelmeztetett. Hatásosan! Tudtuk a dolgunkat, mert volt tekintélye, már csak a megjelenésével is!

01_t_j_hooker.jpg

forrás: greatnetwork.com

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 7.0

2023. december 10. 11:13 - Publikus Team

BRFK Központi Fogda

A BRFK Gyorskocsi utcai fogdájában, amikor az őrök bezárták a sétálófalak ajtaját, akkor a derekára csavart lepedőcsíkokból és cipőfűzőkből készült kötelet letekerte magáról, felhúzta magát az udvar falán, és a belső udvarról bejutott a vizsgálati osztály épületébe. Ott betört a vizsgálójának szobájába, félerővel leemelte az ablakon lévő rácsot, a kezét és a bokáját megégetve ereszkedett, majd ugrott le négy méter magasból a Fő utcára. A cipőjében elrejtett pénzkötegek tompították az esést, amikor már az utcán volt, ahonnét a Margit híd irányába indult és elérve a budai hídfőt, villamossal utazott át Pestre. /forrás: Ambrus Attila bírósági vallomása/

01_brfk_gyorskocsi_utca_kozponti_fogda.jpg

illusztráció: police.hu

Tovább
komment

Az igazságszolgáltatás legalja 6.0

2023. december 06. 18:53 - Publikus Team

III. Kerületi Rendőrkapitányság

Papíron Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely, aki több alkalommal bebizonyította, hogy elég szegényes hatáskörrel rendelkezik, ami már az elismertségén is megmutatkozott. Jobbat viszont nem tudnak előkapni a varázskalapból. De akkor valójában kinek a kezében lehet Budapesten a valódi hatalom? Erre az egyik válasz lehet, hogy annak, aki a jogot gyakorolja szélesebb körben! Az ennek megfelelő személyt azonban jóval kevesebben ismerhetik.

01_iii_keruleti_rendorkapitanysag_szikszo_sandor_terdik_tamas.jpg

illusztráció forrása: police.hu és facebook.com/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

Tovább
komment
süti beállítások módosítása