Publikuss

Vigyázz: autószerelés!

2023. június 19. 06:30 - Publikus Team

Nem javítja, inkább tönkre teszi

Amszterdamban, Berlinben vagy Londonban biztos könnyebben lehet találni egy magyar szakembert bármilyen javítási célra, mint hazánkban. A tapasztalatok alapján nagyítóval kell főleg az autószerelőket keresni és adott esetben egy Bosch Car Service >Bővebben>>> logó sem lehet biztosíték a megfelelő színvonalú szolgáltatás igénybevételére. Ahhoz, hogy az autónk valóban meg legyen javítva és másnap ne essen szét, elképesztően résen kell lenni!

01_onindito_fer-vill_kft_fogaragem_kft_autoszerelo_markafuggetlen_autoszerviz.jpg

Tökéletesen működő, rendszeresen karbantartott kocsi is bármikor beadhatja a kulcsot, így történt ez Budapest 12. kerületében, amikor az önindító egyszerűen nem tette a dolgát. A világ összes istenéhez könyörögve nagy nehezen beindult és még ráadásként az Alkotás utcán feltűnt az AKH Gumi- és Autószerviz! Gondolhatnánk, hogy OK, megvagyunk mentve, de nem! Munkafelvevő közölte, hogy nem tudják még megnézni sem, annak ellenére, hogy már végképp nem indult be. A többedik autószerelő felhívása után az autómentő a nagy tudású, XIII. kerületi Fogaragem autójavítónál tudta lerakni az autót, ami neki is állt a nézegetéséhez.

1. Tipp: Amelyik autószerelőnél nem kell várni, ott érdemes számba venni a hiányszakma kérdését. Végső elkeseredésben is érdemes kivárni egy ismerős által ajánlott, hozzáértő szerelő időpontját.

02_fogaragem_kft_autoszerelo_markafuggetlen_autoszerviz.jpg

Később kiderült, hogy az önindítót a Fer-vill Kft. újította fel és a szerelő kiszámlázta a 19.685Ft-ot is, ami kérésre a gyújtáskapcsolótól az önindítóig történő bevizsgálást is tartalmazta. Egyéb hibát nem állapított meg. Szép summa kiköhögése után pöcc-röffre indult az autó, de mindig adott egy furcsa hangot, pár hónapra rá már csak néha indítózott, így 6 hónapon belül még működő- és járóképesen visszakerült a szervizbe garanciális javításra. A kádári kommunikációs képességekkel megáldott Ügyvezető Úr viszont elzárkózni látszódott a problémamegoldástól, de el is kotyogta, hogy "Nem ez a szakterületem." Klikk az alábbi felvételre>>>

2. Tipp: Ha az autójavítónál úgy érzed, hogy túl sokat beszél, az nem hiábavaló. Indíts és menj tovább!

03_fogaragem_kft_autoszerelo_markafuggetlen_autoszerviz.jpg

forrás: facebook

Egy hét várakozás után már letisztázódott, hogy ez a cég garanciában nem sok mindent fog tenni, a duma viszont annál hosszabbra, de semmitmondóra sikeredett. A korábbi cikk>>> tapasztalataira építve egyértelművé vált, hogy a probléma a részéről fejlett európai társadalmi szinten nem fog megoldódni, csak talán egy hosszas polgári eljárás során. A Vígszínház utcában bejelentett lakcímét felkeresve egy albérlő nyitott ajtót, aki elmondta, hogy az emberünk nem igazán szokott arra járni. Ekkor derült rá fény, hogy az ügyvezetőnk nem is akarja ismerni a garancia szó jelentését, mivel a lakcímének rejtélyével akarhat elvegyülni az ártatlanok tömegében. Szakemberünk a hosszas körmondataival azért elárulta, hogy igazán nem is ő a cég tulajdonosa, de a valódinak még a keresztnevét sem árulhatta el!

3. Tipp: Nézzük meg a kiválasztott autószerelőt a cégjegyzékben és a róla szóló esetleges véleményeket is.

04_fogaragem_kft_autoszerelo_markafuggetlen_autoszerviz.jpg

Megnéztük mi a helyzet az önindító felújítását végző Fer-vill Kft. háza táján is, akivel természetesen, mint fogyasztó nem voltunk kapcsolatban, mivel őt az autószerviz bízta meg és fizette ki. Közben viszont kiderült, hogy a szerviz garanciát kizáró módon szét is szerelte az önindítót, amit a Fer-vill szakmenedzsere megerősített, majd következő mondatában rögtön megcáfolt, így egy nagy kérdőjelet hagyott maga után, hogy végül is ki hazudhatott. Klikk az alábbi felvételre>>> Az volt a legszebb, hogy személyesen még saját magát is letagadta.

4. Tipp: Hazánkban a felújítást el kell felejteni, már csak elvétve maradt szakemberünk.

05_fer-vill_kft_onindito_es_generator_felujitas.jpg

A Fer-vill a garanciális panaszkezelésével már első körben igazán hozta a cég filozófiáját is:

„Húzzon ki innen a pics*ba!”

A help deskből egyébként még ennél is fellengzőbb ügyfélbarát és vevőmegtartó megjegyzések is elhangzottak. A víg kedélyűnek nem mondható eszmecsere során a saját tulajdonú önindítót megmutatni sem akarták, sőt azt hazudták, hogy az a másik lezárt műhelyben található. A X. ker-i rendőregyenruha látványára leapadt a fölényeskedésük és megbizonyosodtunk, hogy a pult alatt eldugott önindítót azért nem mutatták meg, mert tudhatták, hogy azzal valami nagyon bűzlik. A korábban megjelölt saját önindító ugyanis ezzel az önindítóval nem egyezett meg, a saját jelölést hiába kerestük. A javítást végző szakemberek amúgy szabadságon voltak, így a napok szépen múltak, ennek ellenére előre megállapították, hogy garanciában nem cserélik a hibás önindítót. A honlapukon az azóta javított garanciális szabályokra vonatkozó kitétel évekkel ezelőtt már rég hatályát vesztette, de ők állították a magas szintű és naprakész szolgáltatás nyújtását.

5. Tipp: Nem a vevő van a szolgáltatóért! Az első rossz szónál már nyúljunk a kilincsért.

06_fer-vill_kft_onindito_es_generator_felujitas.jpg

A szerelő és a javító cég is arra hivatkozott, hogy az általuk kiállított általánosságokat tartalmazó, elfogult és nem független szakvélemény majd mindenre fényt derít. Ezen végül egy 2004-es dátum szerepelt és akár egy mosógép véleményezésével is megegyezhetett a tartalma. Párhuzamosan elindítottunk egy próbavásárlást, aminek az lett az eredménye, hogy a felújításra beadott generátort harmadjára sem tudták működőképessé varázsolni! Kristálytisztává vált, hogy ettől a bandától meg kell szabadulni, az autót pedig el kell hozni, mert ebből semmi jó nem fog kisülni. Az autónak se híre, se hamva, mivel azt a szerelők eltűntették, ami önkényes eltulajdonítás azonnali feljelentését vonta maga után. Csak rendőri segítséggel, járóképtelenül kaptuk vissza, az önindító ki volt szerelve, darabokban az anyósülés előtt, így megint csak autómentő szállította el a készségesen rendelkezésre álló Óbudai Autójavítóhoz.

6. Tipp: A szolgáltató szava nem szent! Fogyasztóvédelemnél nézzünk utána a jogainknak, mert a szolgáltató azt fogja fújni, ami neki megfelelő!

07_vw.jpg

Hat hónapon belüli hibás teljesítés okán azonnal ki lett bocsátva a Fogaragem részére közjegyzővel a fizetési meghagyás (FMH), ami polgári perré alakult. A bíróságon derült ki a következő trükkjük, mivel a számlára a vevőt a figyelmeztetés ellenére nem magánszemélyként, hanem cégként tüntetette fel az ügyvezető, ezért hivatkozhattak arra, hogy a számla nem fogyasztói szerződés, így a bizonyítás terhe a szolgáltatást igénybe vevőt terhelte volna. A szakmunkás kollégák még azt is kitalálták, hogy bűncselekményt próbálnak kreálni a magasabb hangvételű panasztételből, csak azzal nem számoltak, hogy hamis tanúzásba fordulhat át, mivel az egészről felvétel készült…

7. Tipp: Érdekeink védelme miatt mindig tüzetesen nézzük át a kapott számlát, mert adott esetben az lehet a megmentő!

08_fer-vill_kft_onindito_es_generator_felujitas.jpg

Az alapos igazságszolgáltatásunknak csak a Fővárosi Főügyészségnek benyújtott panasz után esett le, hogy az autólopás ügyben azért van elmaradásuk* és valami nyomozati cselekményt hónapok múltával le kellene folytatniuk, mert elég égő, hogy az állampolgárnak kellett a munkát elvégezni helyettük.

8. Tipp: Végső mentsvárként ne bízz a Rendőrségben, a bíróság pedig kérdéses, ott a jog, nem az igazság a döntő!

Végül az önindító megfelelő szakértelemmel ki lett cserélve egy újra és csodák csodájára azóta is kifogástalanul működik! Hogy ki lett a történet megmentője és kihez fordulhatsz bizalommal autószerelés ügyben, nézz be hozzájuk:

Óbudai Autójavító

Köszönjük, hogy azonnali segítségükkel idő előtt tökéletesen helyreállították a szétszedett autót!

A cikk minden állítása bizonyítékolt és hamarosan folytatódik a fejleményekkel! A képek illusztráció jellegűek!

hun.jpg

*Hazánk jogállamiságával jelentős problémák vannak, ugyanis az Európai Bizottság közzétette a 2022. évi jogállamisági jelentését, miszerint aggályok merültek fel a nyomozások megindításának elmulasztásával vagy a nyomozások lezárásával összefüggésben felmerülő elszámoltathatóság hiányával kapcsolatban.

komment
süti beállítások módosítása