Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 12.0

2024. január 30. 08:05 - Publikus Team

XIII. Kerületi Rendőrkapitányság

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány még 2020-ban a XIII. kerületi Rendőrkapitányság éléről áthelyezte dr. Paál Péter György r. ezredest az V. kerületi Rendőrkapitányságra, egyidejűleg Lányi Zsolt r. alezredest a XIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével bízta meg. Az alábbiakban eldönthetjük, hogy a politikai alapon történő kinevezés mennyire volt előnyös a kerületi polgároknak, de soha ne feledjük, hogy az Alaptörvény 46. cikk (2) szerint a rendőrség működését a kormányunk irányítja!

01_brfk_xiii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: Family Guy és Youtube

Már évtizedek óta elég rázós hely a XIII. Kerületi rendőrkapitány széke, mivel még 2007-ben egy lakossági bejelentés született arról, hogy a XIII. kerületi Petneházy utcában egy személygépkocsi három parkoló autót tört össze. Az elkövető eltűnt a helyszínről, de később kiderült, hogy az egykori 13. kerület rendőrkapitánya volt, akit már egyébként a járőrök tetten érték, amint levizelte az ORFK Teve utcai épületét. /forrás: index.hu/ Az emberek bármit megengednek már maguknak a kerületben, mivel a rendőrségnek nem hogy tekintélye nincsen, egyszerűen semmibe veszik őket bizonyos csoportok!  /forrás: blikk.hu/ Nézzük is végig, hogy kikre lehetünk büszkék XIII. kerületi rendőrök közül.

02_brfk_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: police.hu

Sz. Gábor r. őrgy négy kollégájával együtt gyönyörűen bemutathatta a XIII. Kerületi Rk. bunkóságát >klikk a felvételhez a képre>>>, mivel be lettek engedve egy lakásba, de a koszos cipőjüket nem vették volna le. Egy parasztnak is van annyi esze, hogy fel sem teszi a kérdést az esetleges cipőlevétellel kapcsolatban, ő is így tett. A nekik előadott érzékenyítő tréning után sem vette le egyik rendőr sem a cipőjét, de fel sem takarították a maguk után hagyott mocskot, bár megtehették volna, mivel egy részük igénytelen gyakorló ruhába jelent meg. Bővebben a rendőrök melós ruhájáról >klikk>>>

03_sz_gabor_brfk_xiii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

Egy magyar rendőr érezheti azt, hogy bármit megtehet, mivel nem igazán áll fölötte ellenőrző hatóság, ha meg mégis valami becsúszik, akkor közigazgatási eljárás keretében saját maguk vizsgálják ki az általuk elkövetett ügyet. Ennek tudatában a 13. kerületi járőrök miért ne tehetnék meg, hogy mindenféle megkülönböztető jelzés nélkül a megállni tilos tábla után otthagyják a szolgálati gépjárművet, mint macska a sz*rát, egy halaszthatatlan küldetés, pár adag édes-savanyú csirke miatt.

04_brfk_xiii_rendorkapitanysag.jpg

Annamária járőrtől tisztességes rendőri eljárást hiába követelünk, igazoltatáskor a nevét sem volt hajlandó elárulni, a szolgálati jelvényét is úgy fordította, hogy ne lehessen látni. Miután tájékoztatva lett, hogy felvétel készül a beszélgetésről, szűkszavúbbá vált, de azért jogszerűtlenül megtiltotta a videofelvétel készítését és kényszerített a kamera kikapcsolására! A Független Rendészeti Panasztestület viszont megállapította, hogy mivel a rendőr a felvétel abbahagyására szólított fel, sérült panaszosként a tisztességes eljáráshoz való jogom! Másik kolleginája, T. Tamara járőr csak hosszas kérelem után volt hajlandó az átizzadt kabátja alatti jelvényét és nevét megmutatni kb. 1mp erejéig.

05_rendorno_brfk_xiii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: dw.com

Dr. Keresztesi Ella közjegyzőnél >Bővebben>>> panasztétel közben történt rendőri intézkedés során az Ügyfél felhívta a figyelmét J. Attila főtörzsőrmesternek, hogy ha már hozzá beszél, tisztelje már meg, hogy ránéz. Ebben a pillanatban az alábbi fotón is látható módon min. 2-2.5 méter nekifutásból kirúgta az Ügyfél alól a széket.  Felszólítás nélkül, törvénytelenül próbálta megbilincselni, de mivel nem a bűnügyi bevetési csoportról volt szó, nem ment neki, így bosszúból az egyik karját próbálta kicsavarni. De minek, milyen jogszabályra hivatkozva és egyáltalán mit követett el? Senki nem indokolt semmit, a vadnyugat hőse viszont kitépte a kezéből a kamerát és fejvesztve a felvétel törlésébe kezdett. Az Ügyfél hiába mondta neki, hogy feleslegesen törli, a felvétel azonnal a felhőbe kerül! Mellesleg, ha magatehetetlenül végighúzzák a padlón az embert, akkor ott sérülés keletkezik, hát keletkezett is! Egy elnyomó rendszernek nem feltétlenül kell kivégzéseket és bebörtönzéseket előadni. Viszont ez a rezsim sem tartja tiszteletben az emberi szabadságjogokat, mivel azt bármikor korlátozhatja és úgy lepapírozzák, hogy még Churchill szabadság jelképével (V) is lehessen reklámozni. Ez esetben is így történt.

06_j_attila_brfk_xiii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

A. Gábor r. hdgy az intézkedés során egy sértett karját elszorította, majd gyomron könyökölte, amiről a XIII. Rk. is felvételt készített, de rendkívül érdekes módon a kapitányság azt eltüntetette. A rendőri túlkapást egy jelen lévő tanú is alátámasztotta, de ennek ellenére az ügyet az asztal alá söpörték, Lányi Zsolt kapitány pedig megállapította, hogy az iratokba nem lehet betekinteni. Nemrégiben Gábor ismételten feltűnt immáron főhadnaggyá előléptetve, de határozott balkáni stílusát megőrizve, amit a képre kattintva hangjával tanúsít: „Maga ne kérjen meg engem, hova álljak.”

07_a_gabor_brfk_xiii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

Az esztergomi úton székelő Figori Kft. igazságügyi szakértőként „igazán szívén viseli” szakmai munkájuk súlyát. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság a szabad nyomozati cselekmény és bizonyítási eljárás keretében gyakorlatilag azt csinál, amit akar, a felette álló V. és XIII. Kerületi Ügyészséggel >Bővebben>>> párhuzamosan, ami a nyomozati cselekményeiket elvileg felügyeli. Bűnüldöző szervként még azt is megteheti, hogy egy törvénytelenül lefolytatott igaszságügyi orvosszakértői vizsgálaton szemet hunyjon, de attól sem retten vissza, hogy egy koncepciós bűnügynél bizonyítékot kreáltathasson ezzel a szakértővel. Sorozatosan szabályokat szeghetnek meg, mivel már korábban is volt rájuk panasz: „Gyakorlatilag nem vett részt a vizsgálaton, nem is tudja mi történt.” /forrás:  youtube / dr. F. Zoltán, … dr. S. Andrea - a Figori Kft…/ Bővebben a munkásságukról >klikk>>>

08_figori_kft_igazsagugyi_orvosszakerto.jpg

Újságírói megkereséshez Lányi Úr nem szokott „lealacsonyodni”, így csak feltételezni tudjuk, hogy információink megegyeznek a valósággal és korábban a Tiszafüredi Rendőrkapitányságon drog prevencióval is foglalkozott. Egy közelmúltbeli házkutatás alkalmával elfogultság okán rendőrei nem foganatosíthattak volna egy házkutatást, de ahhoz valamiért nagyon ragaszkodtak, törvénytelenül azt lefolytatták és biztosan véletlenül egy kis kábítószer gyanús származékot is ott hagytak, feltehetően egy újabb tettenérés tárgyává tenni azt. Mindenesetre rendőrei ellen feljelentés készült a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen, amihez az ismeretlen hallucinogén anyag is leadásra került. Vajon lehet kapcsolata a kis ajándékuknak Lányi korábbi drogos melójával?

09_lanyi_zsolt_brfk_xiii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: Youtube/Közügy 2022 01 18

A megszámlálhatatlan szabálytalanság és törvénytelenség miatt Lányi Zsolt rendőrkapitányt lemondásra szólítjuk fel, hogy esélyt adjon egy olyan kollégájának, aki a kerületi rendőrök elismertségét vissza tudja állítani és a bűncselekmények terén a statisztikát nem csak a helyi kozmetikában tudja előállítani. Dr. Balogh János, az ORFK rendőr-főkapitányának véleményét is kikértük az ügyben, a válasza amennyiben megérkezik, közzé tesszük.

hun.jpg

2022. szeptember 15-én az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a Gwendoline-jelentést, ami kimondta, hogy Magyarország egy választási autokrácia hibrid rezsimmel. A definíció és a való élet szerint is nagyvonalakban ez azt jelenti, hogy a demokratikus intézmények csak látszatkeltés céljából üzemelnek és a tekintélyelvű kormányzati rendszert szolgálják. Aggályok merültek fel a nyomozások megindításának elmulasztásával vagy a nyomozások lezárásával összefüggésben felmerülő elszámoltathatóság hiányával kapcsolatban. „Az Európai Tanács a 7. cikk szerinti eljárás későbbi szakaszában egyhangúlag és a parlament jóváhagyásának birtokában megállapíthatja, hogy a tagállamok hatóságai súlyos mértékben és folyamatosan megsértik a jogállamiságot, a demokráciát és az alapvető jogokat.” /forrás: napi.hu/

A cikk állításai bizonyítékokkal vannak alátámasztva. A teljes névvel, egészében megjelenített személyek közszereplők, akik közhatalmat gyakorolnak. A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben. 

komment
süti beállítások módosítása