Publikuss

A Google a Robin Hoodot játssza visszafelé?

2018. szeptember 21. 07:00 - Publikus Team

Hogyan indítasz el egy lavinát a neten saját magad ellen

Marhára oda kell figyelni, hogy semmi felé márkanevet ne említsünk meg! Most viszont nem az ingyen reklámmal lenne gond, hanem azzal, hogy alapot adnánk arra, hogy Rád szálljon a Google! Más csatornák viszont ha elkezdenek hatni és pl. a hazánkba óriási marketing kampánnyal berobbanó fekete keksz netes rajongója leszel, akkor akár a 22-es csapdájába is kerülhetsz:

01_publikuss_google_adwords_adsense_ppc_reklam_marketing.jpg

Tegyük fel, hogy a kekszre teljesen rákattansz és utánanézel, hogy Bulgáriában gyártják. Rájössz arra is, hogy Lengyelországban olcsóbban megkapod a madaras teszkó webshopjában. Rákeresel egy újabb kiszerelés EAN-kódjára és kiderül, hogy ezt már Egyiptomban csomagolják. Letöltöd a tápanyag táblázatát és kiderül, hogy ez a termék több cukrot tartalmaz, mint pl. ha Németországban vennéd meg. Annak ellenére, hogy intenzív hadjárat szól hazánkban a magas cukorfogyasztás ellen, főleg a gyerekek körében! Na, ezek után biztos lehetsz, hogy ha a fekete vámpír a Googlenél is költ reklámra, akkor a fehér krém fog folyni az összes általad felkeresett oldal reklám blokkjaiból!

02_publikuss_google_adwords_adsense_ppc_reklam_marketing.jpg

A rajongók ugyebár szeretik dédelgetni tárgyukat… és ha nekik megjelennek ezek a hirdetések, likeszerűen kattintgathatnak, akkor saját magukkal tolnak ki, mivel a vámpír hirdetési költségeit elkezdik felnyomni. A Google Adwords ugyanis kattintás alapon számol a hirdetőknek. Ezzel a hévvel, ha egy ország elkezd nyomogatni a fekete édességre, akkor akár egy fél év múlva drágábbak lehetnek az imádott termékei, mivel a marketing költségek egy adott cégnél tetemes összegre rúghatnak!

03_publikuss_google_adwords_adsense_ppc_reklam_marketing.jpg

A Google Adsense oldalán pedig ott állnak a hirdetési felületek tulajdonosai, mint pl. a bloggerek, akik minden nap várják a pár hirdetéskattintásból összegyűlt bevételt, ami nevetségesen alacsony ám! Ha egy ilyen rajongóval összehozza az élet és nem is kell eszeveszetten nyomkodnia a dupla krémért, akkor is jobb, ha nem kerülnek beszélő viszonyba, mivel a Google letiltja a blogger hirdetéseit és a pénzét is elveszi! Ők azt állítják, hogy jóhiszeműen visszaadják a vámpírnak a pénzt az egész időszakra vonatkozóan. Ezt ellenőrizni nem tudod, közvetlenül kapcsolatba lépni a Nagy testvérrel nem lehet és még a visszajelzésekre sem válaszolnak.

04_publikuss_google_adwords_adsense_ppc_reklam_marketing.jpg

Egy teszt felölelte a hazai nagy forgalmú portálok Google hirdetéseit. Egy időszak alatt annyit kattintottak egy bizonyos hirdetésre, hogy még a mai napig is ezek a reklámok jelennek meg ezeken a gépeken. Tehát a Google vette az adást! Az érvénytelen kattintások ellenére is érdekes módon, hosszú időn keresztül megmaradtak ezek a hirdetések! Tehát a nagy cégeket a Google nem tiltja le, viszont a kis halak letiltásából és virtuális pénzük elvételéből finanszírozza az ír Robin Hood az üzleti modelljét?

05_publikuss_google_adwords_adsense_ppc_reklam_marketing.jpg

Egy ilyen bloggal kapcsolatban elindult az ügy szépen a Gazdasági Versenyhivatal felé. Végigfuttatjuk és kiderítjük, hová vándorolnak ezek a Forintok, miért nem válaszol az ezzel kapcsolatos kérdésekre a Google?! Vajon a tisztességtelen verseny tilalmát, az üzletfelek megtévesztését, a gazdasági versenyt korlátozó megállapodást vagy a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmát meríti ki a feltételezett törvényellenes tevékenységük? Meglátjuk! Szándékos károkozás miatt pedig a Rendőrség felé megtesszük a lépéseket, mivel a kedves érdi illető azzal nem számolt, hogy az Analytics is mindent lát ezen a weboldalon is!

06_publikuss_google_adwords_adsense_ppc_reklam_marketing.jpg

Hogyan verheted át a Google-t a tudtodon kívül? Ha pl. elektromos autót szeretnél venni és utálod a környezetszennyező diesel autókat, folyamatosan a témával kapcsolatosan keresel rá, akkor lehetőleg autókkal kapcsolatos hirdetéseket fog a rendszer az arcodba nyomni. Eszeveszetten kattintgatsz a jó kis dieselekre, biztos lehetsz benne, hogy növelni fogod az adott autó forgalmazójának költségeit. Vigyázz minden lépésedre a neten és lehetőleg következetesen és felelősségteljesen bökj rá a Neked tetsző dolgokra!

Oszd meg a cikket, hogy az igazi Robin Hood győzzön!

A képek illusztrációk, amikért köszönet a pixabaynek!
komment
süti beállítások módosítása