Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 17.0

2024. május 01. 20:18 - Publikus Team

Készenléti Rendőrség 2. rész

Varga Judit és Magyar Péter családi veszekedéséről szóló rendőri jelentés remélhetőleg a bulvár utolsó szintjére emelte a történetüket, most viszont arra mutatunk rá, hogyan befolyásolhatta vele a közvéleményt a Rogán Művek akár törvénytelen eszközökkel is. Harmadik szereplőként ugyanis feltűnik a Készenléti Rendőrség, aminek magas szintű szakmai tevékenységén túl, szabálytalanságát és törvénytelenségét már bemutattuk korábbi cikkünkben >klikk a cikkhez>>>. Magyar Péter szerint ez a rendőri jelentés 90%-a hazugság, a tapasztalatok szerint, ha a Készenléti Rendőrségről és annak egy különös száláról van szó, akkor ez meg is állja a helyét.

01_keszenleti_rendorseg.jpg

forrás: Google Maps

Ez a Készenléti Rendőrség Magyarországon a rendőri csapaterőt képviselő, katonailag szervezett és kiképzett rendőri egység. A feladata a közrend védelme, a közbiztonság fenntartása, a tömegrendezvényeken jelenlévők védelme, szükség esetén erőszakossá vált tüntetések feloszlatása és a jogellenes cselekményeket végző személyek kiemelése a tömegből.  A Készenléti Rendőrség tagjai a gyakorló egyenruháról és a bevetési pilotka sapkájuk bordó színéről >Bővebben az igénytelen egyenruháról>>>, járműveik pedig a fehér helyett ezüstmetál színéről ismerhetők fel. A Készenléti Rendőrség egyébként közvetlenül az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) alárendeltségébe tartozó országos hatáskörű rendőri szerv. Megfelel a nyugat-európai csendőrségeknek, de szervezeti kapcsolata nincs a Honvédséggel, teljes mértékben a Belügyminisztérium irányítása alá tartozik dr. Tarcsa Csaba vezérőrnagy irányításával, akivel egyébként Varga Judit 2004-ben együtt végzett a Miskolci Egyetemen.

02_varga_judit_tarcsa_csaba.jpg

illusztráció forrása: facebook/Varga Judit és 24.hu

Több cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy a függetlennek mondott Ügyészségnek nem kell kihúzni iratokból politikailag hátrányosan oda nem illő részeket, mivel sok esetben a Rendőrségünk már cenzúrázott bizonyítékot szolgáltathat a számukra. Korábbi cikkünkben>>> beszámoltunk arról, hogy a Készenléti Rendőrség tagjai hogyan nyúlhattak bele rendőrségi jelentésbe, amit iratokkal és felvétellel bizonyítottunk. A Készenléti Rendőrség politikai célú felhasználását is bemutattuk>>>, amikor 2023-ban a Karmelita kolostor előtti kordon tüntetésen dedikáltan a készenlétiesek rá voltak állítva ellenzéki politikusokra. Későbbi tüntetéseken attól sem riadt vissza, hogy gyerekeket közvetlen közelről fújjanak le könnygázzal és félemlítsenek meg őrizetbe vétellel >Bővebben>>>. Ebből a rendőri jelentésből üvöltő törvénytelenségek, hibák és ellentmondások derülhetnek ki!

03_magyar_peter.jpg

forrás: blikk.hu

Egyrészt egy átlagos ember, de még egy rendőr sem képes ilyen részletességgel és számtalan szó szerinti idézettel leírni egy családi perpatvart. Másrészt, ha igaz lenne Magyar rendőri ellenszegülése, a Rendőrségi törvény szerint rendőri intézkedésnek mindenki köteles magát alávetni és a rendőr utasításának engedelmeskedni és a rendőr jogszerű intézkedésének való ellenszegülés esetén kényszerítő eszközt is alkalmazhat. Harmadrészt, ha igaz lenne a történet, akkor a rendőrségnek hivatalból eljárást kellett volna indítania többek között a Btk. szerinti hivatalos személy elleni erőszak és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt. Negyedrészt pedig egy rendőr a jelentésébe nem ír bele több oldalas magasztalást zárszóul, így az is kiderülhet belőle, hogy az elfogultan járt el, megszegve az Alaptörvényt, miszerint számára mindenki egyenlő és részrehajlás nélkül, tisztességes módon intézkedik. Ötödrészt rendőri jelentés még bűncselekmények anyagában sem szerepelhet, ahhoz még érintettek sem férhetnek hozzá, így további rendőri bűncselekmény is felmerülhet, hogy egyáltalán hogyan kerülhetett ki, főleg ha titkossá nyilvánították.

04_magyar_peter_rendori_jelentes.jpg

forrás: mandiner.hu

Hazánkban egyszerűen nincs értelme panasszal élni az ügyben, mivel közigazgatási eljárás keretében az elkövető Készenléti Rendőrség saját magát kivizsgálhatja és megállapíthatja, hogy minden szakszerű, arányos és jogszerű volt. A feljelentésnek sincs értelme, mivel a politikai nyomás alatt álló Rendőrség nagy valószínűséggel bűncselekmény gyanújának hiányában azt elutasíthatja. A rendőr által elkövetett bűncselekményeket a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség >Bővebben>>> vizsgálná ki, ami korábbi cikkünkből és a közvéleményből is kiderülhetett, hogy mennyire független a politikától. Mindezeket figyelembe véve érdemes lehet elgondolkodni az igazmondó készenlétis biztonsági tiszt hazugság vizsgálatán, Varga Judit és Tarcsa Csaba kapcsolatán és egyáltalán a független magyar rendőrségen…

sz1.jpg

A fenti szavazás 24.05.05-én lezárult. Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség vezetőjének és Dr. Balogh János, az ORFK rendőr-főkapitányának véleményét is kikértük az ügyben, a válaszuk amennyiben megérkezik, közzé tesszük.

hun.jpg

komment
süti beállítások módosítása