Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 14.0

2024. március 28. 22:22 - Publikus Team

Központi Nyomozó Főügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) várva várt sajtótájékoztatóján megjelent egy alak, aki tovább vitte a Rogán Művek által rendezett és érzelmi alapokra helyezett Varga Judit szappanoperája utáni Völner-Schadl ügyet. Az úr vérig sértődve nyilatkozott, hogy az ügyészséget nagyon sok támadás érte, többször a terhükre rótt dolgoktól nem tudott elvonatkoztatni, meg hogy az ügyészség mit titkol és mit húz ki. Előadta, hogy rengeteg ügyész éjt nappal alá téve dolgozott, a világ legtöbb ügyészsége büszke lehetne, hogy idáig eljutott és vádat emelt. A szívünk majd "megszakadt" annál a pontnál, hogy előfordult ebben az ügyben, hogy hozzátartozók másnap hoztak be fehérneműt, azért mert éjjel nappal dolgoztak. Nem mellékesen súlyos vezetői hiányosságokat is fel kellene vetnie önmagában és Polt Péter legfőbb ügyészben is...

01_dr_furcht_pal_fougyesz.jpg

forrás: 10perc.hu

Ez az alak különben nem a takarítók brigádvezetője volt, hanem nem volt más, mint a KNYF ügyészei közül a "rettegett és legprofibb" főügyész! Nézzük is meg, hogyan értékelte a hallgatóság az általa elmondottakat:

Tónika Show

Azért valahol nagyon szomorú, hogy a magyarok jelentős része nem hisz a magyar ügyészségnek.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magyar, független, szakértő ügyészség...

Mese-mese-mátka...

A hiteltelenség felsőfoka!

Ez egy roppant egyszerűen értelmezhető videó. minden, amit tagad, az igaz

forrás: facebook.com/telexhu

Ez az ember nem tudta tisztességesen tájékoztatni a nagyérdeműt. Elképesztő, hogy már korábban nem derült ki, hogy egy all staff meetinget nem tud elégségesen levezetni?! Nyomozati cselekményeknél elég fontos az ok-okozati összefüggés, de többször belebukott abba is, jelzem kimagasló teljesítményű főügyészként. Gyönyörű mondat, öröm tőle idézni, szinte Mészárosi magasságokat is hozott:

„Az egyik gyanúsított feljegyzéséből került ki vagy került be a nyomozás irataiba, hanem éppen hogy be.”

02_magyar_peter.jpg

forrás: blikk.hu

Arról ne is feledkezzünk el, hogy többször kitért egyébként főügyészként, hogy milyen nagyhatalmú emberek ellen nyomoztak, nagyhatalmú országgyűlési képviselők ellen emeltek vádat. Kérem szépen a jog előtt minden embernek egyenlőnek kell lennie, ezek szerint elfogult volt, így alkalmatlanná vált egy tisztességes eljárás lefolytatására.

sz1.jpg

Újságíróként kérdezni sem kellett, saját magát többször vágta pofán olyan kijelentésekkel, amik jelentős aggodalmat kelthettek. Mindenkit megnyugtathatott, hogy minden irat megvan! Az ügyészség nem hallgatja le az embereket, az ügyészség kész anyagot kap, mert leírt anyagot kapnak. Ennek ellenére átláthatóan ordít a kijelentéséből, hogy hol lehet belenyúlni a bizonyítékokba! Büntetőeljárás 214. § szerint a  leplezett eszközöket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat alkalmazhat, ami Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozik. A Rogán Művek a lehallgatás iratába pedig azt írhat bele, amit akar és V. Judit elmondása szerint kihúzni is lehet belőle neveket. Leiratát pedig kifogástalanul át lehet küldeni bizonyítékként az ügyészségnek…

03_rogan_antal.jpg

forrás: index.hu

„Az ügyészségi iratok eltűntetése, átírása, nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is.” /KNYF/ Fürcht főügyész Úr megnyugtatott mindenkit egy belsős infóval, miszerint nem lehet csak úgy ki-be járkálni az ügyészségre ellenőrzés nélkül, mert külsős őrző-védő szerv védi őket. A Publikuss járt személyesen is a Központi Nyomozó Főügyészségen, megsúgom a naiv Fürcht Úrnak, hogy bemondásra működött a szigorú azonosítás. Ennél is érdekesebb tény, hogy a KNYF őrzését a Testőr Kft. látja el. Önmagában ez így nem sokat mond, de ha valaki utánanéz, a Talentis Group Zrt. alá tartozik és most jön az atombomba, mert az a cég Mészáros Lőrincé!
sz2.jpg

Boncolgassuk azért Fürcht azon állítását, hogy az ügyészség független! A fidesz pártkatonája, Terdik Tamás rendőrkapitány által vezetett BRFK megszámlálhatatlan esetben elfogultan, szakszerűtlenül, aránytalanul, jogszerűtlenül járhatott el. A Publikuss évek kitartó munkája kellett ahhoz, hogy az Európai Unióhoz méltatlan jogi gyakorlatát befejezze és végre kizárását jelentse be. Bővebben>>> A BRFK munkáját is az ügyészség felügyeli, de a legtöbb kerületi ügyészség szemet húnyt a szabálytalansága felett, a Központi Nyomozó Főügyészség a BRFK hivatali visszaélését nem akarta egyszerűen felfogni, amit jeleztünk az EU jogállamiságot vizsgáló csoportjának1, de annak már évek óta tudomása van erről, mivel megállapításuk szerint is évek óta aggályok merültek fel a nyomozások megindításának elmulasztásával. A KNYF egyébként nyomozást nem indított, a panaszt és a felülbírálatot elutasították, folyamatos félreértéseket imitáltak és téves jogi állításokkal gyarapították azt.  A rendszer tehát így oldja meg a kilengéseit és ezzel kapcsolatos megkeresésünkre dr. Fürcht Pál főügyész Úr hónapokon keresztül sunnyog, nem válaszol.

04_meszaros_lorinc.jpg

forrás: 24.hu

Az ügyészségek nevetségesen átlátszóan intézik a politikai érintettségű ügyeket, mivel korábbi cikkünk szerint a Karmelita köré húzott törvénytelen kordon felett szemet húnyt a helyi ügyészség. A BRFK Bűnügyi Főosztálya nem alaposan, jogsértően és tényeket mellőzve tologathatta a Publikuss feljelentését, miszerint a Honvéd Főparancsnokság felújítására hivatkozva a Várkapitányság Nonprofit Zrt, mint vagyonkezelő a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó FEJÉR-B.Á.L. Zrt. generálkivitelező kérésére indokolatlanul, építési területre hivatkozva zárta le a Színház utcát, nyilvánvalóan azért hogy újságíróktól elzárva közlekedhessen Orbán Viktor. Végül a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, mint az ügyet vizsgáló nyomozó hatóság felügyelete, a panaszt politikai megfontolásból elutasíthatta és a további jogorvoslatot kizárta. Bővebben>>>

06_orban_viktor_langlet_waldemar_utca.jpg

illusztráció forrása: szeged.hu

A Publikuss egyébként a Rogán Művek fekete listáján szerepel, tanúja lehetett a Rogán által felügyelt titkosszolgálati megfigyelésének, sőt elszenvedője is volt, mivel a BRFK leleplező cikkének megjelenésével szinte pontosan egyidejűleg az államilag felvásárolt Vodafone törvénytelenül, az ÁSZF-jébe ütközően, nem véletlenül tilthatta le az internet szolgáltatását. Emiatt panasszal élünk a Vodafone angliai központja felé!

A fentiek alapján dr. Fürcht Pálnak adományozzuk a Választási autokrácia hibrid rezsimmel2 barátságért érdemrend arany fokozatát, amivel az európai jogállamiság elleni harc küzdelmében jelentős érdemeket ért el. Bővebben az érdemrendről >>>

Összegezve az ügyészségeknek olyan bizonyítékokból kell, hogy dolgozzanak, ami olyan gyanúsítottakhoz vezet el, amit pontosan ők készíthettek, vettek ki vagy raktak be, illetve vezethetik meg az ügyészség szakmai munkáját. Ebből következőleg Polt Péter legfőbb ügyésznek, de legalább Fürcht Pálnak le kell mondania a 24.04.01-én lezárult szavazás alapján is! A KNYF-et megkerestük, a sajtótájékoztatón is feltűnt dr. Kovács Katalin szóvivő és ügyész az eddigi stílusával megalázóan és érzékelhető függőségével megpróbálhatta lerázni a közérdeklődést, amivel saját magának is ellentmondott, így ügyészi munkáját is megkérdőjelezheti:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a nyilvánosság részére az adott ügyben az ügyészségi tevékenységgel kapcsolatban – az ügyészségi nyomozás esetében – kizárólag a büntetőeljárás megindításával kapcsolatban hozott ügyészi döntésekről, a kényszerintézkedésekre vonatkozó ügyészi indítványokról, a nyomozás során foganatosított eljárási cselekményekről és a vádemelésről adható felvilágosítás. Erre tekintettel kérdéseivel kapcsolatban válasz nem adható.

Megalázó válasza miatt dr. Polt Péter legfőbb ügyésznek intéztünk kérdéseket.

hun.jpg

Hazánk jogállamiságával jelentős problémák vannak, ugyanis az Európai Bizottság közzétette a 2022. évi jogállamisági jelentését, miszerint aggályok merültek fel a nyomozások megindításának elmulasztásával vagy a nyomozások lezárásával összefüggésben felmerülő elszámoltathatóság hiányával kapcsolatban.

Országunk ellen az Európai Unióban több esetben jogállamisági vizsgálat folyt, mivel jelentős problémák vannak a választási autokrácia hibrid rezsimünk esetében, ezért a látóterembe került jogállamiságunkat megsértő személyekről és ügyeikről az Európai Uniónak minden esetben értesítést küldök.

Az Európai Tanács a 7. cikk szerinti eljárás későbbi szakaszában egyhangúlag és a parlament jóváhagyásának birtokában megállapította, hogy Magyarország hatóságai súlyos mértékben és folyamatosan megsértik a jogállamiságot, a demokráciát és az alapvető jogokat.

2 2022. szeptember 15-én az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a Gwendoline-jelentést, ami kimondta, hogy Magyarország egy választási autokrácia hibrid rezsimmel. A definíció és a való élet szerint is nagyvonalakban ez azt jelenti, hogy a demokratikus intézmények csak látszatkeltés céljából üzemelnek és a tekintélyelvű kormányzati rendszert szolgálják.

komment
süti beállítások módosítása