Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 13.0

2024. február 14. 08:00 - Publikus Team

BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

A sorozatos lemondások bejelentésének korát éljük, ezért Budapesten is eljött az ideje, hogy bűnözők és bűnüldözők között különbséget tudjunk tenni, továbbá az illetékesek megtegyék a kellő lépést. Az igazságszolgáltatás látókörébe Budapesten olyan személyek kerültek, akikről első blikkre nem lehet eldönteni, hogy melyik oldalon állnak. Egyebek mellett pedig csak odaadó munkásságuk után lehet rájönni, hogy a politika oltalmazó szárnyai alatt mindent megtehetnek hazánkban és pont emiatt is ítéli el Magyarország jogállamiságát az Európai Unió.

01_terdik_tamas_brfk_rendor-fokapitany.jpg

illusztráció forrása: police.hu

sz1.jpg

 A fotón szereplők közszereplők, akiknek a személye a cikk végéig kiderül.

02_brfk_terdik_tamas_pal_adrian_bunyik_zsolt.png

forrás: Blikk, YouTube és facebook

2018. október 1-i hatállyal Dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány javaslatára Tarlós István polgármestersége alatt a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés támogató véleményére figyelemmel került sor Terdik Tamás Budapest főkapitányi kinevezésre /forrás: 24.hu/. Mivel a jogállamiságunk tekintetében problémák vannak a BRFK terén is, az Európai Bizottság közzétette a 2022. évi jogállamisági jelentését, miszerint aggályok merültek fel a nyomozások megindításának elmulasztásával és a nyomozások lezárásával is, ami 2023-ban sem javult. Tapasztalatok alapján Terdik Tamás irányítása alatt a rendőrségi ügyek egyszerűen eltűnhetnek és bárkire koncepciós ügyet kreálhatnak, amire kiváló példát találtunk erre a VI. és XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon is, de különféle szabálytalanságok és törvénytelenségek is felbukkanhattak az évek során. Nézzük is meg ezeket részletesebben!

03_brfk_terdik_tamas_tarlos_istvan.jpg

forrás: pestisracok.hu

A BRFK kerületi kapitányságainak alapmódszere között egyszerűen fikarcnyi különbség nem létezik és ezért alapos a gyanú rá, hogy ez felsőbb szintekről gyűrűzik le. A rendőri esküvel1 szemben menve az elfogultság és az előítéletes hatalommal visszaélés mindennapi lehet, munkájukatt felületesen végezhetik el és az sem érdekelheti őket, hogy saját személyükön keresztül az egész testület megítéléséért is felelősek. Mindig léteznek kivételek, remélem, hogy ők rögtön felismerik magukat és továbbra is a szakma büszkeségei lesznek! A napokban ugyanis kiderült, hogy a BRFK vezetőségét is fülön lehet csípni törvénytelenségen, ugyanis Terdik Tamás ellen eljárás indult a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen. Hosszú időn keresztül érinthetetlen volt a BRFK törvénytelensége, reméljük, hogy most az Ügyészség megtöri ezt!

04_brnyu_hatarozat.jpg

Az alábbi weboldal széles szavazóközönsége megállapította, hogy a Karmelita kolostornál a tüntetésen jogellenesen használt könnygáz alkalmazásának Terdik Tamás volt a felelőse. A rendőri túlkapások (könnygáz, gumibot, tonfa) miatt Terdik a Btk-ba ütközően eljáró egyetlen egy kollégáját sem vonta felelősségre, sőt jogszerűnek, arányosnak ítélték meg. A BRFK Bűnügyi Főosztálya a büntetőügyben a kordon miatti feljelentésünk elutasításáról döntött, annak ellenére, hogy a Fővárosi Törvényszék 2023.04.13-án kimondta a kordon törvénytelenségét! Az alaptalan, hiányos és jogsértő határozat sérti a Be. 363. § (4) bekezdését és az Alaptörvény tisztességes eljárásra vonatkozó XXIV. cikk (1) bekezdését, ill. ezzel együtt sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének 6. cikk (1) bekezdését is, amely Magyarországon az 1993. évi XXXI. törvénnyel került kihirdetésre.

Rendőri intézkedés megrendelésre?

Jogszerű, szakszerű és arányos intézkedés

Hegyeshalmon innen nem sokakat zavar az autokráciánkban, hogy egyszerűen a miniszterelnök csak úgy leszóljon a rendőrségnek, hogy mit lehet tenni az utcán is mit nem. Orbán Viktor, a 2023. októberi grúziai hivatalos útjáról hazatérve, értesült a péntekre a KKM elé tervezett megmozdulásról, intézkedett annak megakadályozásáról /forrás: telex.hu 2023.10.13./:

„Most a következő dolog az, ami megdöbbentő, és a vészcsengőt a mi fejünkben is meg kell, hogy indítsa, hogy szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Még Magyarországon is próbálkoztak, de, ugye, itt terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetést nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgárok számára, tehát ezt felejtsük el. Itt ennek most nincs itt ideje, nem is fogunk erre semmilyen engedélyt sem megadni, élni fogunk a törvények adta jogainkkal, mármint a kormányzat.” /forrás: miniszterelnok.hu, Orbán Viktor interjúja a Kossuth rádióban, 2023.10.13./

05_brfk_facebook_poszt.jpg

forrás: facebook.com

Továbbiakban az alábbi példák is rámutatnak arra, hogy a BRFK inkább politikai elven működik, minthogy európai szintű jogállamiságot nyújtson a budapesti lakosoknak.  Terdik meghosszabbított jobb keze, Bunyik Zsolt r. alezredes, a BRFK hivatalvezetője kitűnő intézkedéseket szokott hozni, amivel a rendőrség szabálytalanságai és törvénytelenségei valahogy csak-csak az asztal alá söprődhetnek. „Bejelentés alapján a VI. kerületi rendőrségi szolgálati gépjármű szabálytalan parkolásával kapcsolatos beadványt a további szükséges intézkedések megtétele céljából a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság vezetője részére továbbítottam.” Tehát az elkövető döntene a saját szabálytalanságáról. Eredménye: semmi.

Kértük a BRFK Hivatalának részletes tájékoztatását egy 2012-ben indult bűncselekménnyel kapcsolatos fegyelmi ügyben, amiben akkor Markó Attila budapesti rendőrfőkapitány-helyettes, Jánosik István, a BRFK főosztályvezetője és Á. Emese, a biztosítási osztály irányítója volt érintett. Bunyik Úr elegánsan megoldotta a problémát: „…fegyelmi eljárással kapcsolatban nem áll módomban tájékoztatást nyújtani.”  Jánosik István viszont azóta a XVIII. kerület rendőrkapitánya lett!

06_brfk_logo.jpg

forrás: police.hu

A rendőrségi híreket figyelve feltűnhetett sokaknak, hogy a rendőri intézkedések felülvizsgálata során mindig arányos, jogszerű és szakszerű intézkedést állapít meg a saját magát kivizsgáló rendőrség.

Az érdekesség kapcsán Bunyik Zsoltot megkeresve nem erőltette meg magát a válasszal: „Az adatigénylésben megjelölt eljárások felülvizsgálata tárgyban benyújtott megkeresés kapcsán konkrét adatszolgáltatás nem teljesíthető.”

Azt azért ne feledjük el, hogy a XI. kerületben már egy rendőr is életét vesztette szolgálat közben, ahol szintén megállapították, hogy minden arányos, jogszerű és szakszerű volt, az alábbi képen az elszabott kabátjában Terdik Tamás látható épp a rendőr temetésén. Bővebben a további kérdéseket felvető, igénytelen rendőri egyenruháról >klikk>>.

07_brfk_terdik_tamas_pinter_sandor.jpg

forrás: blikk.hu

Feltéve, de meg nem engedve, hogy esetleg törvénysértést követett el a budapesti rendőrség, kérdéssel éltünk a Hivatal felé, hogy sérelemdíjat hány alkalommal és milyen összegben fizetett ki a BRFK vagy felettes szerve: „…nem vezet, így ezen kérdésekre vonatkozóan statisztikai adatokkal nem rendelkezünk.” Ha viszont már pontosítottunk a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságra, akkor egy leheletnyivel hosszabb válasz is érkezett: „…adatot szolgáltatni nem áll módunkban, mivel a kérdés különleges adatok megismerésére irányul.”

Hogy miért nem lehet törvénytelenség a rendőrségnél és legfőképp miért nem kártalanítják a sértetteket, az alábbiakból derülhet ki, hogy milyen pofátlanul intézik el a sérelemdíjat, mivel egyszerűen hülyének nézik az állampolgárt:

„Jelen beadványai új adatot, érdemi információt nem tartalmaznak… Az Ön által sérelmezett ügyekben törvénysértés, jog- vagy szakszerűtlen intézkedés nem állapítható meg.”

Ezzel szemben az Ügyészség egyértelmű határozatot (alábbi kép) hozott, amit a BRFK nyilvánvalóan nem akar elismerni, sőt törvénytelenséget is elkövethet a szemen hunyásával:

 „…a nyomozó hatóság megalapozatlan törvénysértő határozatot hozott…”

08_v_es_xiii_keruleti_ugyeszseg_hatarozat.jpg

Az pedig mindennek a teteje, hogy nem csak a hazai törvényeket nem tartja be a BRFK, hanem a nemzetközi jog alá tartozóakat sem, mivel diplomáciai iratot a BRFK rendőre simán elvesz és összetép. Bunyik elegánsan átküldi az ügyét Pál Adrián r. ezredes, Budapest rendőrfőkapitánya bűnügyi helyettesének. Pál Úr többnyire csak nézhet ki a fejéből, mert határozatot azóta nem hozott, legalábbis nem közölte. A magas szintű szakmai munkájára további bizonyíték, hogy 2023. augusztusa óta dönt egy ügyben a XI. Kerületi kapitányság kizárásáról. Elég büdös egy másik hasonló elfogultsági ügye is, amikor nem csak az érintett, hanem a rendőrkapitány is kéri a kizárását, de vélhetően politikai nyomásra születik a színfalak mögött egy szabálytalannak vélt döntés, amit H-D. Péter r. szds fellengzősen elkottyantott az alábbi felvétellel bizonyítva:

„Budapest főkapitánya úgy döntött, hogy nem jön másik járőr, egyáltalán nem, ez megszűnt.”

Péterünk már bemutatkozott egy másik ügy kapcsán is, akkor vigyorogva azt bizonyította be, hogy a rendőrség közigazgatási eljárását úgy „alakítják”, ahogy ők akarják:

"Bepanaszolhatsz engem is, majd elutasítjuk!"

Egy rendőri jelentéséből az is kiderült, hogy a rendőri etikai kódexszel is szembe menve, hogyan diszkriminál a XIII. kerületi rendőrség:

„Az Ügyfél neve ki van adva az összes rendőrnek, hogy hogyan kell megkülönböztetőleg bánni vele.”

09_brfk_xiii_keruleti_rk_h-d_peter.jpg

Terdik Tamás előéletével kapcsolatban a BRFK és saját jómaga is titkolózik, megkeresésünkre az alábbi linket>>> szolgáltatta Bunyik r. alezredes és az alábbi magyarázattal szolgált:  „A megkeresésében foglaltak nem minősülnek… közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatnak.” A fentiek alapján Terdik Tamás BRFK rendőr-főkapitányának adományozzuk a Választási autokrácia hibrid rezsimmel2 barátságért érdemrend arany fokozatát, amivel az európai jogállamiság elleni harc küzdelmében jelentős érdemeket ért el. Bővebben az érdemrendről >>>

10_brfk_terdik_tamas_kituntetes.jpg

forrás: youtube.com

Ha Egyesült Államok hadseregének tábornoka, Dwight D. Eisenhower, aki egyébként jobboldali (Trump is ide tartozik) elnök is volt, az erő helyett a jogállamiságot választotta:

„A világnak nincs többé választása az erő és a törvény között; ha a civilizáció túl akar élni, a jogállamiságot kell választania.” /Dwight D. Eisenhower/

A rendőrségi rendfokozatban eggyel alacsonyabb szintű vezérőrnagytól, dr. Terdik Tamástól elvárható lenne, hogy ne a politikai erőt részesítse előnyben!

11_dwight_d_eisenhower_idezet.jpg

Az alábbiakban áttekinthető Terdik Tamás alá tartozó „magas szintű” szakmai munka:

XIII. Kerületi Rendőrkapitányság

XI. Kerületi Rendőrkapitányság

III. Kerületi Rendőrkapitányság

BRFK Központi Fogda

Központi Szabálysértési Előkészítő Osztály

Igazságügyi szakértő

Rendőrgyilkosság valódi okai

sz2.jpg

A szavazások 2024.02.18-án lezárultak. Karácsony Gergely főpolgármester és Dr. Balogh János, az ORFK rendőr-főkapitány véleményét is kikértük az ügyben, a válasza amennyiben megérkezik, közzé tesszük.
ORFK válasza:

"...nincs olyan jogszabályi rendelkezés, amely felhatalmazást adna a Rendőrség hivatásos állományú tagja munkájának értékelésével kapcsolatos munkáltatói álláspont harmadik személyekkel történő közlésére."

BRFK válasza:

Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest Rendőrfőkapitánya elfogultságát jelentette be és kizárását kérte ügyekből.

hun.jpg

Az egészében megjelenített személyek közszereplők, akik közhatalmat gyakorolnak. A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben. A cikk minden állítása bizonyítékolt.

"Én, (…) a Magyar Köztársaság (szerv megnevezése) tagja esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányához, törvényeihez és más jogszabályaihoz híven, becsületesen teljesítem kötelességemet. Elöljáróim és feljebbvalóim parancsainak engedelmeskedem. Esküszöm, hogy hazám alkotmányos és törvényes rendjét, nemzetünk biztonságát, ha kell, életem kockáztatásával is hűségesen megvédem. Mindenkor az állampolgári jogok érvényesítését tartom szem előtt, és a nép érdekeinek megfelelően járok el. Esküszöm, hogy elöljáróimat, munkatársaimat megvédem, fegyveremet, felszerelésemet megóvom. A szolgálati ismereteket elsajátítom. A rendet és fegyelmet minden törvényes eszközzel fenntartom. Alárendeltjeimről a legjobb tudásom szerint gondoskodom, őket öntudatos hazafiakká, a népek kölcsönös tiszteletére nevelem. Minden erőmmel, törekvésemmel, tudásommal a Magyar Köztársaság fejlődését szolgálom. Az állam- és szolgálati titkot híven megtartom. Szolgálatban és szolgálaton kívül példamutatóan viselkedem."

2022. szeptember 15-én az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a Gwendoline-jelentést, ami kimondta, hogy Magyarország egy választási autokrácia hibrid rezsimmel. A definíció és a való élet szerint is nagyvonalakban ez azt jelenti, hogy a demokratikus intézmények csak látszatkeltés céljából üzemelnek és a tekintélyelvű kormányzati rendszert szolgálják.

komment
süti beállítások módosítása