Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 10.0

2024. január 17. 07:55 - Publikus Team

XI. Kerületi Rendőrkapitányság

A BRFK kerületi kapitányságainak alapmódszere között egyszerűen egy fikarcnyi különbség sincsen. A rendőri esküvel szemben menve az elfogultság és az előítéletes hatalommal visszaélés mindennapi, munkájukat felületesen végzik el és az sem érdekli őket, hogy saját személyén keresztül az egész testület megítéléséért is felelős. Sok kapitányságról már eltűntek a tiszteletet parancsoló járőrök, a Columbóhoz hasonló elszánt nyomozók és mára már az is kielégítő ha hat számmal nagyobb szakadt egyenruhában posztol valaki az utcán, emberi sorsokról pedig olyan nyomozók döntenek, akik még a beosztásukat sem tudják elmondani. Mindig léteznek kivételek, reméljük, hogy ők rögtön felismerik, hogy kilógnak a sorból és kitartóan továbbra is a szakma büszkeségei lesznek!

01_jager_istvan_brfk_xi_keruleti_rendorkapitany.jpg

illusztráció forrásai: ujbuda.hu

Kisfiú szalad a rendőrért:
- Rendőr bácsi, jöjjön gyorsan, Marika néni felakasztotta magát!
- Engem?! – mondja döbbenten a rend őre.

A XI. kerületben sokan aggódhatnak Szijjártó frizurás Jáger István rendőrkapitány miatt, hogy testsúlyának csökkenése és az arcán látható borvirágnak vajon milyen indoka lehet? Mindenkinek egy dolog juthat erről az eszébe, ezért utána jártunk és az állományának egy tagja megerősítette, hogy alkohol állhat a háttérben. Több XI. kerületi rendőrt megkérdeztünk, legmeglepőbb az volt, hogy a kapitány feltehető alkohol problémáira két kolléga csak mosolygott, egy vezető beosztású pedig érthetetlenül a Btk. szerint be is sorolta a kérdést.

02_brfk_xi_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció egyik forrása: ujbuda.hu

Egy biztos, hogy egy munkahelyen a politikai elhivatottság, a szakmai hozzá nem értés és a lojális nyalás súlyos problémákat okozhatnak hosszú távon, ami egy rendőrségen a piti rendőri túlkapástól egészen egy kolléga elvesztéséről is szólhat. A közelmúltban Budapest XI. kerületében történt rendőri intézkedés sajnálatosan tragédiába torkollt, B. Péter rendőr az intézkedés során belehalt sérülésébe. A hősies intézkedéséről felvételt nem mutattak be, de a vígjátékba illő kollégáinak szerencsétlenkedése rámutatott XI. kerületi rendőreink abszolút felkészületlenségére és gyakorlatuk hiányára. A BRFK vezetőségének fel sem tűnt, hogy a felvétel közlésével nem a szabályszerűségüket támasztják alá, hanem a rendőrség alacsony tekintélyét és elismertségét rontják tovább. Az „ellenséges” európai demokráciákban ilyen húzások töredékéért is fejek hullottak volna! Most bemutatjuk, hogy a kerületben mi lehet ennek a háttere.

03_brfk_baumann_peter_jager_istvan.jpg

illusztráció forrása: ujbuda.hu és police.hu

A XI. kerületi P. Margit r. őrnagy a BRFK közösségi csatornáin folyó meséitől egyszerűen elolvadsz, (forrás: youtube.com/Mesél a rendőr), leginkább A paraszt meg az ördög c. előadása állhatott a legközelebb hozzá. A szájtátós meséjéhez hasonlóan adja elő magát a rendőri munkájában is, mivel ahogy a mesében hirtelen vége szakad a történetének, úgy csapja rá az ügyfelére is a telefonkagylót >klikk a képre a felvételhez>>>, dehát etikát és jó modort ugye tanulni nem lehet.

04_p_margit_brfk_xi_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: youtube.com

Meg kell azért jegyezni, hogy a kapitányságon találtunk olyan kollégát is, aki kitartóan küzd az alapvető emberi értékek megtartásával és megállná szakmailag is a helyét akár melyik külföldi rendőrségen. De a XI. kerületi rendőrnek nem csak egyenruhája >Bővebben>>>, hanem elméjének a színvonala is nevetségessé válhat. A kerület csak úgy bolyhódzik a szakmában „elmélyült” kollégáktól, sokan még egy egyszerű kérdésre sem tudnak választ adni, hogy kicsoda ő valójában. >klikk a képre a felvételhez>>>

05_d_peter_brfk_xi_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: facebook.com

D. Péter százezredes kolléga nem akárki, mivel bűnügyi alosztályvezetőként akár ellenőrizheti is a nyomozók munkáját és komoly döntéseket hozhat emberi sorsok felett, közben pedig egy egyszerű házirendtől is összezavaródik, sőt tovább is szövi annak a valóságát! >klikk a képre a felvételhez>>>

06_d_peter_brfk_xi_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

illusztráció forrása: facebook.com

Az hogy egy átlagosnak kinéző rendőr mennyi szabálytalanságot és törvénytelenséget követhetett el >Bővebben>>>, nem kellett sokat kutakodni más esetben sem, rögtön kiborult a bili.

sz1.jpg

Feljelentés alapján a Központi Nyomozó Főügyészség egyébként független főügyésze, Dr. Fürcht Pál >Bővebben>>> hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt a Fővárosi Főügyészséget jelölte ki. Az ügyészség szakmai munkáját ismerve előrevetíthető az ügy bűncselekmény hiányában történő megszüntetése.

A szavazás 2024.01.19-én lezárult. Jáger István kapitány Úr, egyébként közszereplő, megkeresésünkre nem mert válaszolni, inkább a hallgatásba menekült, gratulálunk neki, kellő löketet adott az igazságszolgáltatásba vetett hitünk további csorbítására! A BRFK Kommunikációs Szolgálata szintén nem kívánta válaszával megtisztelni az adófizető olvasókat.

hun.jpg

 

komment
süti beállítások módosítása