Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 8.0

2024. január 12. 01:58 - Publikus Team

Készenléti Rendőrség

A Készenléti Rendőrség bevetési főosztályának tagja, T. Tamás zászlós a szabadnapján pár nappal ezelőtt több médiában tűnt fel, mivel hősként a lángok közül mentette ki az idős vásárosnaményi szomszédját (forrás: police.hu/hu/hirek). A szolgálata közben viszont a megengedett sebességet többször túllépő rendőr akár közúti balesetet is okozhatott volna, ami 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

01_keszenleti_rendorseg.jpg

forrás: magyarorszag.hu és police.hu

- Miért hasonlítják a Teremtőhöz a rendőrt?
- Mert ő is elő tudja állítani az embert.

A hősi tettén túl most bemutatjuk, hogy a túlvezérelt Tamás zászlósunknak, amikor szolgálata közben valóban oda kellene tennie magát, rendőrként hogyan sérthette meg a szabályokat és törvényeket. Skoda rendőrautóját vezetve következetessége határtalan volt, mivel tudatában volt annak, hogy követik és esetlegesen felvételt is készíthetnek róla. Egy ilyen feltételezés a kemény rendőrt nem tántoríthatta el, mivel egy magyar rendőrnek önbizalommal, határozottsággal kell fellépnie minden körülmény között. Ezt megtette többször elkövetett sebességtúllépéssel, irányjelzés elmulasztásával, ami során akár súlyos közlekedési balesetet is elkövethetett volna. Emellett a személyes elbeszélgetés alkalmával bizonyosságot tett róla, hogy a féket nem csak az autóban mellőzi, hanem az érzelmeit sem tudja visszafogni, sőt a Büntető Törvénykönyv több paragrafusában szereplő fenyegetésbe >klikk a képre> is átcsaphat:

02_keszenleti_rendorseg_t_tamas_zaszlos.jpg

forrás: police.hu /fotó:Fülöp Máté/

Tamásunk lakott területen kívül 95-ös tempót tartotta, mivel rendőrként is tudta, hogy az autók kilométer órája 5km/h-t csalhat. Leányvár táblánál viszont fékezés nélkül behajthatott, amit az 50-es figyelmeztető tábla jelzett is a részére, de láthatóan a fékbe nem taposott bele.

03_leanyvar_keszenleti_rendorseg.jpg

Piliscsabán a 30-as táblára is szépen becsoroghatott 55-tel, majd a feloldása után 90 körülire gyorsíthatott, de azt az erdő közepén elfelejtette, hogy az még mindig lakott területnek számít. A lendületet tartotta Budapesten is, Solymárvölgy elkerülő útján elhelyezett sebességmérők veszett villogása sem hatotta meg, a tempót tartotta.

04_piliscsaba_keszenleti_rendorseg.jpg

Rendőri Hivatás Etikai Kódexének 7. pontja a felelősségről Tamásra nincs hatással:

„A rendőr szolgálati feladatai végrehajtásáért, döntéseiért jogi, erkölcsi és anyagi értelemben is felelősséggel tartozik. Tudatában van annak, hogy saját személyén keresztül az egész testület megítéléséért is felelős.”

sz1.jpg

A szavazás 2024.01.14-én lezárult. Tarcsa Csaba, a Készenléti Rendőrség vezetőjének és Dr. Balogh János, az ORFK rendőr-főkapitányának véleményét is kikértük az ügyben, a válaszuk amennyiben megérkezik, közzé tesszük:

Dr. P. Balázs r.alezredes válaszában megpróbálta h*lyének nézni a szerkesztőséget és az adófizető olvasókat is. A Készenléti Rendőrség törvénytelenségéről nem kíván nyilatkozni, a kellő jogállamiság hiányában törvénytelenül az bármit megtehet, amit az ORFK sem vizsgál felül, ott is mindenki csak sunnyog! Minden esetre jelentjük az esetet az Európai Bizottság részére, hogy a jogállamiságunkat vizsgáló csoport képben legyen Tarcsa Csaba és Dr. Balogh János munkásságáról is.

T. Tamás a róla készült felvételen hozzájárult a médiában való megjelenéshez.

hun.jpg

komment
süti beállítások módosítása