Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 7.0

2023. december 10. 11:13 - Publikus Team

BRFK Központi Fogda

A BRFK Gyorskocsi utcai fogdájában, amikor az őrök bezárták a sétálófalak ajtaját, akkor a derekára csavart lepedőcsíkokból és cipőfűzőkből készült kötelet letekerte magáról, felhúzta magát az udvar falán, és a belső udvarról bejutott a vizsgálati osztály épületébe. Ott betört a vizsgálójának szobájába, félerővel leemelte az ablakon lévő rácsot, a kezét és a bokáját megégetve ereszkedett, majd ugrott le négy méter magasból a Fő utcára. A cipőjében elrejtett pénzkötegek tompították az esést, amikor már az utcán volt, ahonnét a Margit híd irányába indult és elérve a budai hídfőt, villamossal utazott át Pestre. /forrás: Ambrus Attila bírósági vallomása/

01_brfk_gyorskocsi_utca_kozponti_fogda.jpg

illusztráció: police.hu

A Viszkis által elmondott valós szökés után úgy tűnik évtizedek múltán sem tanult a BRFK az óvódás szintű biztonsági rések felszámolásából. Egy perc gondolkodási idő és hat perc kivitelezés alatt a Gyorskocsi utca napfényes aszfaltján lehet egy kellemes sétát megejteni. Először viszont nézzük meg, hogyan lehet oda bejutni, ugyanis az nehezebb és hosszadalmasabb feladatnak tűnt, mint a kijutás.

02_brfk_gyorskocsi_utca.jpg

illusztráció: youtube.com/A_Viszkis

A Gyorskocsi utcai Fogdában ma csak az autokráciánk lightos húzásai valósulnak meg, 1956-ban viszont az udvara úszott a diktatúra kivégzéseinek vérétől. Az alábbi irat szerint a BRFK vezetése elzárkózott attól, hogy ezt a párhuzamot megvonjuk a jelenben.

03_brfk_terdik_tamas.jpg

illusztráció: police.hu

Az elfogult XI. Kerületi Rendőrkapitány, Jáger István r. ezredes bosszúja által sikerült ezt a történelmi helyszínt is megjárni, megjegyezvén, hogy az érintett ügyészség tágra nyílt szemekkel minden esetben elutasította a fogvatartás megalapozottságát, így az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala vizsgálja Jáger Úr elkapkodott törvénytelenségét.

04_brfk_gyorskocsi_utca_terdik_tamas_jager_istvan.jpg

illusztráció: MTI/Szigetváry Zsolt, police.hu és ujbuda.hu

A BRFK rendőr-főkapitány, Terdik Tamás alá tartozó Központi Fogdánál még egy alaposan kitervelt szabaduló szoba is izgalmasabb és nagyobb kihívásokkal teli. Egy asztalos valószínűleg a hasát fogná a röhögéstől, hogy a biztonság alappillérét képző ablakrácsának fém részeit egyszerű facsavar tartja össze. A ruházati átvizsgálás annyira gyerekcipőben jár, hogy a csavarokhoz szükséges célszerszámot mindenki beviszi magával. Az 5db facsavar kicsavarása után az épület párkányán bárki kényelmesen kiszökdelhet, majd az ágyneműk segítségével az utcára távozhat. A cipőfűzőt azonnal kiszedetik a ruházat átvizsgálásakor, arra viszont senki nem gondolt, hogy öngyilkossági gondolatát a lógó neonfoglalatokon keresztül, textil által praktikusan kivitelezheti.

05_brfk_gyorskocsi_utca_terdik_tamas.jpg

illusztráció: BVOP és police.hu

Két rendőr helyszínel egy borzasztó gázolásnál. Az egyik diktálja:
- A test az út közepén hever, az egyik kar félig a lefolyóban, a fej a járdaszegélyen.
- Te, a járdaszegély milyen j? - kérdi a másik.
A rendőr félrerúgja a fejet, majd így szól:
- Írd azt, hogy az úttesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakmai fejét, Terdik Tamást mindezek által és a kerületi üvöltő hiányosságai okán lemondásra szólítjuk fel, mivel ezen állapotok veszélyeztetik az igazságszolgáltatás tisztességes, biztonságos és törvényes működését Budapesten:

III. Kerületi Rendőrkapitányság

Központi Szabálysértési Előkészítő Osztály

Rendőri intézkedés megrendelésre?

Jogszerű, szakszerű és arányos intézkedés

Rendőrgyilkosság valódi okai

sz1.jpg

A szavazás 23.12.13-án lezárult, ezért Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Balogh János, az ORFK rendőr-főkapitányának véleményét is kikértük az ügyben, a válasza amennyiben megérkezik, közzé tesszük:

A Belügyminisztérium sajtós kollégája ránk csapta a telefont, de írásban sem kíván válaszolni, az ORFK szintén nem tiszteli meg válaszával az adófizető olvasókat.

hun.jpg

A feltüntetett személyek közszereplők, akik közhatalmat gyakorolnak. A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben.

komment
süti beállítások módosítása