Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 6.0

2023. december 06. 18:53 - Publikus Team

III. Kerületi Rendőrkapitányság

Papíron Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely, aki több alkalommal bebizonyította, hogy elég szegényes hatáskörrel rendelkezik, ami már az elismertségén is megmutatkozott. Jobbat viszont nem tudnak előkapni a varázskalapból. De akkor valójában kinek a kezében lehet Budapesten a valódi hatalom? Erre az egyik válasz lehet, hogy annak, aki a jogot gyakorolja szélesebb körben! Az ennek megfelelő személyt azonban jóval kevesebben ismerhetik.

01_iii_keruleti_rendorkapitanysag_szikszo_sandor_terdik_tamas.jpg

illusztráció forrása: police.hu és facebook.com/BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

A joggyakorlás tisztességes folytatását Hegyeshalomtól nyugatra biztosan érzékelhetjük, de amikor az igazságszolgáltatás rendszerét egy vezető a saját elfogultságára és bosszújára haveri alapon használja fel, az már a balkáni módszerekhez hasonlatos. Terdik Tamás, a BRFK rendőrfőkapitánya nem riad vissza semmi féle eszköztől, mivel elvileg a rendőrségi eljárások jogszerűségét, szakszerűségét és arányosságát saját berkein belül ugyanaz a rendőrség is felülvizsgálhatja. Így gyakorlatilag egy évtizede a rendőrség munkájában hiba nem akadt, minden jogszerű, szakszerű és arányos, csak közben már rendőrök is haltak meg!

02_03_iii_keruleti_rendorkapitanysag_idezes.jpg

Terdik Tamás bebizonyíthatta, hogy elfogultságát több rendőrkapitányság is továbbfoganatosítja. Elfogultságot be lehet jelenti, majd ők kizárják az adott kapitányságot, hogy látszólag egy független nyomozó hatóság folytassa azt le. A megszámlálhatatlan jogállamiságot sértő intézkedésük Európai Uniónak történő bejelentése sem aggasztja a rendszert. Szégyenlősnek nem mondhatóak, mert a nyaralásukat nem a Krím-félszigetre, hanem az EU területére szervezik, ahol Brüsszelen keresztül mindenhol tudnak a jogsértéseikről.

03_iii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

A rendszer ellenségét úgy üldözheti a magyar rendőrség, hogy a bíróságon nehogy kiderüljön az igazság és felmentsék. Erre kiváló megoldás a bűncselekmény szabálysértéssé minősítése, amiben az ítéletet a rendőrség mondhatja ki. A BRFK különböző egységeinek elfogultságát leleplezvén az egyik ügyük a III. Kerületi Rendőrkapitányságon kötött ki, de már akkor lelepleződtek, hogy hazudnak, amikor egy iratból kiderült, hogy oda küldték át az ügyet, de ők személyesen azt hazudták, nem kapták még meg. …és vajon ki intézi ott a mocskos ügyeket? Terdik Tamás oldalán többször mutatkozó haverja, E. Szilvia r. őrnagy. Hazudnak akkor is, amikor végre vissza kívánják adni az évekkel ezelőtt elkobzott vagyontárgyat, mivel a személyes megjelenés alkalmával inkább az ügy vallatásával foglalkoztak volna. A legelképesztőbb viszont az volt, hogy a kapitányság zengett a távol-keleti nők szexuális elemzése (Klikk a felvételhez a fenti képre) által.

Két rendőr keresztrejtvényt fejt:

- Te ! Mi lehet az? Női nemi szerv, négy betű.

- Hm... Mi a fene lehet? Azt mondd meg, vízszintes, vagy függőleges?

- Vízszintes.

- Akkor megvan: a száj!

04_iii_keruleti_rendorkapitanysag.jpg

A III. Kerület az ügy minden beadványát félredobta, felszólításra sem kívánták betartani a felmerült törvényeket. Végül a kapitányság ügyeletes agyközpontja, a rendőrkapitány-helyettes is megjelent és 2 másodperc alatt megtette alkoholgőz társaságában a fenti (Klikk a felvételhez a fenti képre) szakszerű megállapítását. Az említett panasz részükről a legkényelmesebb megoldás, mivel azt rögtön el lehet utasítani, hogy nem alapos. Szikszó Sándor rendőrkapitány megkeresésünkre nem adott választ, hogy kollégájának betegség által vagy más okból lehetett alkohol szaga. Elgondolkodtató az is, hogy egy ügy alapos vizsgálatával szemben, az eljárás alá vont személyt a kapitány helyettes kidobja az intézményéből. Szikszó Sándor r. alezredest mindezek által lemondásra szólítjuk fel, mivel ezen állapotok veszélyeztetik az igazságszolgáltatás tisztességes és törvényes működését a kerületben!

Dr. Balogh János, az ORFK rendőr-főkapitányának véleményét is kikértük az ügyben, a válasza amennyiben megérkezik, közzé tesszük.

A III. Kerületi Rendőrkapitányság és az ORFK is úgy döntött, hogy válaszával nem tiszteli meg az  adőfizető olvasókat.

hun.jpg

Az egészében megjelenített személyek közszereplők, akik közhatalmat gyakorolnak. A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben.

komment
süti beállítások módosítása