Publikuss

Az igazságszolgáltatás legalja 5.0

2023. december 04. 08:37 - Publikus Team

Központi Szabálysértési Előkészítő Osztály

 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmas hatást tartalmazhat és csak 18 éven felülieknek ajánlott!

A napokban egy közlekedési szabálysértések miatt többször megbüntetett harminchárom éves elkövető a rendszám nélküli személygépjárművével behajtott a VIII. kerületi Központi Szabálysértési Előkészítő Osztály (KSZEO) „elzárt” udvarára, ahonnét gyalogosan befáradt az épület büféjébe megtévesztőleg egy kávét elfogyasztani. Az éppen ebédidejét töltő Sz. Róbert r. főtörzsőrmesterrel szóváltásba keveredett, akit egy hirtelen mozdulattal ezért fegyverével tarkón lőtt. Ezután az elkövető őrjöngésbe kezdett, több irodának az ajtaját berúgta, ahol a szolgálatukat töltő előadókat különös kegyetlenséggel kivégzett. Az objektum fegyveres kollégái elővezetést foganatosítottak volna a férfi ellen, viszont az a gépjárművét idő előtt távozásra fogta. Az alapos közigazgatási eljárás során megállapítást nyert, hogy az eljárás jogszerű, szakszerű és arányos volt.

01_rendorseg_kozponti_szabalysertesi_elokeszito_osztaly.jpg

A Jóságos Tündér találkozik a rendőrrel:

- Helló rendőr! Én vagyok a Jóságos Tündér! Kívánhatsz egyet!

- Jó napot kívánok!

A rövid rendőri jelentésből szerencsére csak a jogszerű, szakszerű és arányos intézkedésnek lenne valóság alapja, amit viszont ha megvizsgálunk az elmúlt évtizedben feltűnő lehet, hogy még az ordító hibák körül is, ami során rendőrök haltak meg, mindent rendben találtak. A magyar rendőrség a saját szemszögéből annyira tökéletes, hogy ezek után a legkisebb változást, átalakítást vagy személyi változást sem foganatosították. A fenti fikció viszont valósággá is alakulhat, mivel kollégánk a KSZEO osztályvezetőjének irodájába úgy bejutott, hogy a gyanú sem merült fel és a kutya sem kérdezett tőle semmit!

02_idezes.jpg

Kollégánk a VIII. Kerületi Rendőrség főhadnagyától egy riport erejére egy időpontot kért, amire unortodox válaszként már küldték is a megfélemlítő idézésüket veszélyes fenyegetés elkövetése miatt. Kollégánk vette a fáradtságot és a tiltó tábla hiányában behajtott autójával az amúgy IX. kerületi szigorúan védett objektumba és kényelmesen leparkolt. Megkereste Fodor-Schmidt Mónika osztályvezető irodáját, ahol kényelmesen helyet foglalt. A r. alezredes asszony megérkeztével azonban felfordultak az események, mivel rögtön felismerte és erősítést hívott, de a kollégája lányos zavarában azt sem tudta, hogy kicsoda, csak ordítani tudott:

03_rendorok.jpg

illusztráció forrása: youtube.com/newsroom%20hungary

Egy másik kolléga már valószínűsíthetően tudatában lehetett a saját beosztásának, viszont annál nagyobb nehézséget okozott a részére az arab számok bűvölete. Élőben szerencsénk volt az ismert 06-80-880-880 ügyfélszolgálatos telefonbeszélgetéshez hasonló 01081 kezdetű ügyszám leírását végigtapsolni:

04_seres_erno_viii_keruleti_rendorkapitany.jpg

illusztráció forrása: facebook.com/budapest2

Az még rendben van, hogy egy nagyobb számú munkahelyen léteznek gyengébb képességű kollégák is, de az már elég lehangoló, hogy ezek az emberek törnek pálcát mások felett, igazságot osztanak és büntetéseket rónak ki. Magasabb szinten, Seres Ernő VIII. Kerületi rendőrkapitány megkeresésünkre semmiféle változást nem vezetett be az épületek biztonsága érdekében, így a fikció sajnos akár valósággá is válhat. Mivel az utcán nagyobb biztonságban lehet egy magyar állampolgár, mint a VIII. kerületi rendőrség épületeiben, így lemondásra szólítjuk fel Seres Ernő rendőrkapitányt!

Terdik Tamást, a BRFK rendőr-főkapitányának véleményét is kikértük az ügyben, a válasza amennyiben megérkezik, közzé tesszük:

A BRFK és Terdik Tamás rendőrfőkapitány is úgy döntött, hogy autokráciánkban válaszával nem tiszteli meg az adófizető olvasókat.

hun.jpg

komment
süti beállítások módosítása