Publikuss

Rendőrgyilkosság valódi okai

2023. január 14. 19:47 - Publikus Team

Gyakorlat teszi a mestert

2022. szeptember 15-én az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a Gwendoline-jelentést, ami kimondta, hogy Magyarország egy választási autokrácia hibrid rezsimmel. A definíció és a való élet szerint is nagyvonalakban ez azt jelenti, hogy a demokratikus intézmények csak látszatkeltés céljából üzemelnek és a tekintélyelvű kormányzati rendszert szolgálják. Ezekben a rezsimekben általános választásokat tartanak, de ezek nem érik el a szabadság és a tisztesség demokratikus normáit.

Figyelem! Sokak számára a nyugalmat megzavaró, felkavaró képek és tartalom következhet!
01_baumann_peter_brfk.jpg

illusztráció forrása: police.hu

Pintér Sándor belügyminiszter alá tartozó Rendőrségről lassan kijelenthetjük, hogy nem az igazságot szolgálja, hanem erővel a tekintélyelvű hatalmat. A kormányzati szervek állományáról is immáron megállapítható, hogy nem a magas szintű szakmaiság, hanem egy kapcsolatrendszer irányítja azokat.  A gyakorlat és a megfelelő kiképzés hiánya vezethetett oda, hogy sajnos Kelenföldön a rendőrök belefutottak egy ámokfutóba és Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesternek az életét kellett ezért adnia! Az alábbi felvételen látszik a talpon maradt rendőrökről, hogy nem egy professzionális bevetésről volt szó és ez nem az ő, hanem Pintér Sándor és a Rendőrség felsővezetésének a hibája és felelőssége. Szegények küzdöttek a szituációval, a helyzetet nem tudták megfelelően az irányításuk alá vonni és csak szerették volna megúszni ezt az estét!

forrás: rtl.hu

Aki a rendőrséggel kapcsolatba került és szemmel kísérte a szakmai munkájukat, biztosan felfedezhette, hogy rengeteget hibáztak a szokásos emberi tevékenység hibaszázalékán felül. Nem igazán találkozunk olyan rendőrrel, aki szeretettel beszél hivatásáról, elégedett körülményeivel, ezért kiemelkedően magas a fluktuáció. Állományhiány miatt egy időben egy laza átképzéssel is be lehetett kerülni egy rendőrkapitányság nyomozói székébe, mondván majd belejön a kolléga. Ez az emberhiány a mai napig nem javult, de sok helyen beszámolhatnánk a jelentős romlásáról is. Nézzünk meg egy pár példát arra, hogy miket hibáznak szándékosan vagy a tudás hiányában a BRFK kollégái.

03_xiii_ker_rendorok.jpg

forrás: police.hu

J. Attila f.törm nem tudott indulatainak parancsolni, nekifutásból kirúgta az állampolgár alól a széket, majd minden előzetes felhívás nélkül, törvénytelenül próbálta megbilincselni, de mivel nem a bűnügyi bevetési csoporthoz tartozott, nem ment neki, így bosszúból az egyik karját próbálta kicsavarni. A polgár minderről felvételt készített, ezért a főtörzs a kezéből kitépte a kamerát és fejvesztve a felvétel, vagyis a rendőri túlkapás bizonyítékának törlésébe kezdett. A polgár hiába mondta neki, hogy feleslegesen törli, a felvétel azonnal a felhőbe kerül, így bizonyítékként az meg is marad! Itt meg is állt a főtörzs tudománya… A fotón épp az látható, amint a kamera azt veszi, hogy értetlenül törölni próbálja a videót!

04_j_attila.jpg

A VI. Kerületi Rendőrkapitányság kommandós ruhája sem lehetett biztosíték a profizmusra, teljes ruházat átvizsgálás után bemutatásra került a hanyag munkájának terméke, egy megmaradt gázspray. Na mármost, ha ezt a felületes munkát egy valódi bűnözőnél követi el, akkor nagy a veszélye annak, hogy az elkövető használni fogja a bejuttatott fegyverét és ismételten egy munkáját végző rendőr lehet áldozat!

05_vi_ker_rendorkapitanysag.jpg

Rendőr egyenruha és egy rendőrautó sem biztosíték arra, hogy a százezredes kolléga vezetni is tud egy járművet. Főleg, ha indulat is van benne egy ismert rendszámú autó és vezetője ellen, mert T. Krisztián index nélkül úgy vált balra sávot, hogy utána egyből jobbra kanyarodott. Az elakadásjelző vagy egy köszönöm kézmozdulat is elmarad, ha bosszúból teszi azt, de még leparkolás után ő állt feljebb és egyszerűen egy „Elnézést kérek!” neki nem ment magától. Szerencsére egy balesethez két h*lye szükséges!

06_t_krisztian_rendor.jpg

A ballonkabátos S. Patrik viszont már nem akárki, bűnügyi alosztályvezető. Egy lopási ügyben a beazonosított elkövetőről egyszerűen egy fénykép beszerzése is hónapokon keresztül nehézséget okozott. A BRFK egy autólopási ügyben feltette a kezét, amikor a tulajdonos visszaszerezte azt, pezsgőbontás helyett küldött egy gyanúsítotti idézést a részére. A kétséget kizáró videófelvételt Patrik Úr nem volt hajlandó megtekinteni, a VI. kerületi kihallgató tisztje pedig eltüntette az ismételten leadni kívánt teljes felvételt, aki a leleplezése után őrjöngve bőgött. Az alapvető emberi tulajdonságokat viszont elég problémás egy képzéssel helyre tenni, a szakmai pályaalkalmasságát szűrnie kellett volna.

felvetel_gomb.jpg

Felső utasításra, ha egy bizonyítékot el kell tüntetni, azt el kell ám minden áron tüntetni, mert előléptetés így az életben nem lesz! Dolgozni a végtelenségig, aztán az V. és XIII. Kerületi Ügyészség meg elveti az ügyet?! Mindent megtesznek ők, de az EU jogállamisági vizsgálata épp ezeket is próbálja felfedni, amiről Gwendoline Delbos-Corfieldet értesíteni is fogunk!

07_s_patrik_rendor.jpg

Várjuk az országos rendőrfőkapitány, Dr. Balogh János r. altábornagy válaszát, hogy a rendőrök komolyabb kiképzése terén a jövőben várható-e változás.

hun.jpg

komment
süti beállítások módosítása