Publikuss

Szijjártó Péter képes volt…

2022. március 29. 21:48 - Publikus Team

Hónapokon keresztül neves szakértők hada és még a világ első számú vezetői sem hitték el, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. Február 24-én azonban orosz rakétatámadás érte Kijevet és más városokat is, párhuzamosan pedig Orbán Viktor február 1-jei moszkvai békemissziója széleskörű értelmezést kapott. Mindezek tükrében Szijjártó Péter kitartó munkájának eredményére, az orosz Barátságért kitüntetés rendezetlen sorsára lenne a következő javaslat, ami igazán az olvasók cikk végén található szavazásán, majd a Miniszter Úr döntésén múlik:

01_baratsag_erdemrend.jpg

forrás: Szijjártó Péter facebook oldala

 NYÍLT LEVÉL

Tisztelt Szijjártó Péter Miniszter Úr!

A szomszédunkban folyó orosz-ukrán konfliktusra tekintve kérném, hogy a Szergej Lavrovtól átvett Barátság érdemrendet adja át akár közvetítéssel átmeneti megőrzésre az eljövendő béke napjáig pl. egy intézménynek, mint az Orosz Kulturális Központnak vagy egy semleges országnak, mint Svájc Nagykövetségének.

A nemzetek közötti kölcsönös együttműködésben elért magyar-orosz eredmények kitüntetése így rámutathat arra, hogy párbeszéddel létezik kiút két ország között a több évtizedes elnyomásból a sikeres együttműködés irányába. A gesztussal Magyarország lépést tehetne a fegyverrel szemben álló népek közötti béke megteremtéséhez és nem utolsó sorban a magyar-ukrán kapcsolatok konstruktív építéséhez is.

Várom szíves válaszát 2022.04.01-ig!

Tisztelettel:

PubliKuss Fogyasztóvédelem

Budapest, 2022.03.29.

 - | SZAVAZÁS | -

hun.jpg

komment
süti beállítások módosítása