Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Publikuss

Társkereső oldal lehúzott már?

2021. december 30. 00:34 - Publikus Team

flirt.com I. rész

Biztosan feltűnt már másoknak is, hogy a társkereső oldalak mennyire hasonlóak egymáshoz?! Nem véletlenül, mivel egyes oldalak egy cégcsoporthoz tartoznak és több oldalukon többszörös tagdíjat tudnak beszedni. Másrészről pedig feltűnő, hogy mintha az egy része kísértetiesen egy sablon weblapra hasonlítana! Hogy miért, arra rájöhetsz hamarosan!

01_flirt.jpg

forrás: flirt.com

Alapos teszt alá vetettük a flirt.com társkereső oldalt, mivel működése során kérdések hada merült fel, ezért kezdésnek befizettünk 1.124Ft-ot pár napra, hogy kipróbáljuk, aztán jól meg is szívtuk vele, mivel lecsippantottak a lejáratkor még 5.323Ft-ot, az EUR árfolyam miatt. Ezek után, ha jobban megnézzük az oldalt, vannak rajta helyesírási hibák, nem véletlenül, mivel a bolgár Apricot Digitals Ltd. cég üzemelteti. Egy admin üzenetéből viszont kiderült, hogy a csomádi Cyberenc Kft. révén létezik hazai érintettsége is, aminek külföldi ősökkel rendelkező ügyvezetője felettébb érdekes módon egy váci úti hotelben van az állandó lakhelye. Megkeresésünkre M. András nem kívánt válaszolni a kényes kérdésekre, pl. hogy a 2020-as 95 milliós bevételéből milyen érintettsége van az Apricotnak.

Alapbeállítás során nem sok minden történik az oldalon, de ha a Pikantéria módot korlátlanra állítod, akkor beindul az élet, mivel ömlenek akár a hódmezővásárhelyi vagy kecskeméti izgalmas profiloktól a „mocskosnál mocskosabb” üzenetek, meglepően viszont senki nem tud magyarul és több profilnál megjelenik egy üzenet:

Ez a tag jelenleg csaláselhárítási vizsgálat alatt van.

Több másik profil pedig egy dologra kíváncsi, az e-mail címedet akarja minden áron megszerezni! Magyar üzenetre senki nem válaszolt, viszont lehet találni olyan felhasználót is, aki másik társkeresőn egészen más városban lakott. Nem egyedi eset, mivel hosszasan ecsetelik a biztonsági elővigyázatosságot, ami ezek szerint nem ritkán fordul elő az oldalon. Végeredményként ömlöttek a lájkok és az üzenetek, de két értelmes mondatot még angolul sem lehetett váltani senkivel. Egy biztos volt, hogy minden a firecams.com webkamerás oldalra vezetett, amit a Máltára bejegyzett Norfex Services Ltd. üzemeltet. Itt viszont meg lehet találni a végső megoldást, mivel a cég társkereső oldalakat is készít, ami minden hasonlóság alapja lehet.

Elég meredek még bele gondolni is, hogy ha a társkereső oldalak között összefonódások létezhetnek és adatokkal korlátlanul azt csinálnak, amit akarnak, akkor egy-két oldal között mennyire lehet aktív a profilok áttologatása? A flirt regisztrációjával ugyanis elfogadod, hogy a cégcsoport tagjainak az adatokat átadhatja, de hogy kiknek, az rejtély, így adatvédelmi szempontból ez a húzás kérdéses lehet! Megfigyelhető ugyanis, hogy rengeteg felhasználó található egy társkereső oldalán úgy, hogy többségük inaktív, mivel egy üzenetre sem válaszolnak, ellentétben a profiljában le van írva, hogy ismerkedjünk és mennyire fontos neki a kommunikáció!

02_flirt.jpg

forrás: flirt.com

Az is figyelmeztető jel, hogy rendkívül könnyen lehet regisztrálni a flirtre, mivel az adatvédelmi szabályokat és használati feltételeket nem kell külön elfogadni, de a marketing célú leveleket is automatikusan jóváhagyod. A használati feltételeik tele vannak helyesírási hibával és ki is jelentik, hogy a webhely tartalmát nem felügyelik. Lehet, hogy létezik 1-2 olyan tulajdonos, aki elkötelezett a minél több párkapcsolat kialakításában, de egy biztos, hogy a pénz az mindennek az alapja:

„Minden fizetett tagság automatikusan megújul az eredetivel azonos időszakra és áron.”

Így a hitelkártyát a választott tagság árának megfelelően gondosan meg is terhelik a határidők leteltével! Esetünkben viszont egy kis trükk becsúszott, mivel nem az eredeti ár és időszak alapján terhelték meg a bankszámlát, hanem közel ÖTSZÖRÖS összeggel! Panaszt tettünk ezután, amire azt a választ kaptuk, hogy nincs módjukban visszatéríteni az összeget!

Mindenesetre az üggyel kapcsolatban feljelentést teszünk, illetve fogyasztóvédelmi bejelentést az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartozó Európai Fogyasztói Központnak és a Pest megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályára is!

komment
süti beállítások módosítása