Publikuss

Csalókra figyelmeztet az internetszolgáltató

2019. július 29. 16:14 - Publikus Team

Az elmúlt napokban ismét csalók próbálják átverni az UPC ügyfeleit egy telefonos nyeremény ígéretével. Az adataid kiadása után viszont nagyot nézhetsz, mert telefon az nem lesz belőle, az biztos!

01_upc_publikuss_fogyasztovedelem.jpg

Mióta Vágási Feri is beszállt az internetbe, ő is figyelmes lehetett azokra a szánalmas próbálkozásokra, hogy oldalak neves cégek logóival élnek vissza és nyereményt ajánlanak fel. Ebben az esetben is ez fordulhat elő Veled, mivel a UPC ügyfeleként gyönyörű logók kerülnek eléd és csak mész egyre beljebb a csapdába.

02_upc_publikuss_fogyasztovedelem.jpg

Jön a hü*e szöveg, hogy kisorsoltak és egy rövid kérdőív után már a Tiéd is lehet az Apple iPhoneja vagy órája, ill. a Samsung terméke. A kérdőív kedves módon nem terhel le, mivel csak 1-2 kérdést tesz fel. Az érzékekre is hatnak, mivel megjelenik egy óra, hogy mennyi időd van még a nyereményre. Érdemes már ilyenkor egy pillantást vetni a netes címre és ezennel megjegyezni, mert csalókról van szó:

https://eu.attractionsontheeastcost.icu

03_upc_publikuss_fogyasztovedelem.jpg

Még arra is figyeltek, hogy az oldal biztonságosnak legyen tekinthető, mivel a http-nél az s betű erre utal. Feltehetően így a tűzfalakon könnyebben átjut. Aztán amikor a legjobb telefont ki akarnád választani, kiderül, hogy mindenki arra utazott rá és elfogyott. Teljesen profi hatásmechanizmus, mert azonnal meg akarod szerezni a maradékot! Amikor ilyen érzések kerítenek magába, rögtön kezdjen el csilingelni valami a fejedben és gondolj arra, hogy STOP! Főleg akkor, amikor elkezdenek rámenni arra, hogy kérik az adataidat itt:

https://get-the-amazing-deal.com

04_upc_publikuss_fogyasztovedelem.jpg

Bejelentésünkre a UPC ügyfélszolgálatosa még az oldalak elérhetőségét sem kérte el, de biztosított arról, hogy mindent megtesznek. Ez is gyanúsnak tűnt, ezért a megfelelő szinten is jeleztük és itt már profi módon, gyorsan reagáltak is egy feljelentéssel és egy sajtóközleményt (itt érhető el) adtak ki, amit számos hírportál lehozott!

2 komment
süti beállítások módosítása