Publikuss

Sajttortát becsomagolták a joghurt és a pálpusztai közé

2019. április 27. 10:09 - Publikus Team

Termékteszt

A ’90-es években, amikor a Tesco megjelent Magyarországon, a hűtőszekrényeiben kínálta magát egy számomra ismeretlen édesség. Egyszer aztán bedobtam egyet a kosárba és kóstoláskor felmerült ez a kérdés: ez a valami eddig hol bujkált? Attól kezdve ebből az édes rúdból telhetetlenül minden nap muszáj volt bedobnom egyet!

01_sajttorta_exquisa_termekteszt.jpg

Az Exquisa csokoládé ízű piskótaszelet friss, soványsajttal és zsírszegény kakaóporral hivatalos elnevezés nem valami vonzó, de a lényege, hogy ez egy csúcs szuper sajttorta szelet csomagolva! Eddig csak natúr változatban ismertem, de nem rég tűnt fel ez a termék hazánkban a Spar hűtőpultjában és csak szemeztem vele, hogy ez tényleg megtörtént?!

02_sajttorta_exquisa_termekteszt.JPG

Korábban sem tartozott az olcsó termékek közé, gondolom ezért is tűnt el több mint egy évtizedre. Sajnos csak Franciaországban és Németországban kaptam belőle az ínséges időkben, de visszatért és remélem, hogy hosszabb időre megkedvelik a hazai vásárlók is!

03_sajttorta_exquisa_termekteszt.JPG

A kakaós változat valamivel izgalmasabb színeiben, mint a natúr, ízében is egy kis pluszt ad hozzá ez a kevés csoki. A legmegnyerőbb az állaga, mivel semmihez sem hasonlítható a lágysága, ahogy a nyelvünkön szétolvad a krémsajt és a könnyű piskóta egyvelege. Nem is beszélve arról, hogy az érzékelőinket kényezteti az ettől eltérő külső, masszívabb kéreg. Érdekes, hogy a csomagolása még egy rejtvényt is felad, mivel Németországban csak +6°C-ra kell hűteni, hazánkban viszont már +4°C-ra! Vajon az a 2°C különbség mit rejthet?

komment
süti beállítások módosítása